Obiranje mandarin, Međugorje, Omiš in kanjon reke Cetine

1. dan: LAŠKO –MEĐUGORJE- MAKARSKA RIVIERA

V zgodnjih urah bomo krenili iz Celja, mimo Laškega, Krškega, se zapeljali proti Hrvaški ter nato vstopili v Bosno. Na poti se bomo ustavili  na slapovih Kravice, v bližini Međugorja. Sledi vožnja proti Međugorju. Po želji se  boste lahko povzpeli na hrib Crnica, kjer stoji kip Matere Božje. Postanek v mestu in čas za samostojne oglede, kosilo in nakupe. Vožnja do Makarske riviere, nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: MAKARSKA RIVIERA – OMIŠ- KANJON REKE CETINE  – MAKARSKA RIVIERA

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpeljali do Omiša. Omiš leži v srcu Dalmacije, na levi obali ob izlivu reke Cetine v morje, 21 km jugovzhodno od Splita, pod mogočnimi apnenčastimi stenami Omiške Dinare. Stari in novi del naselja sta ločena. Stari del mesta pod golimi strmimi stenami, je mesto ozkih ulic z majhnimi trgi. Zahodno je okoli 1 km dolga peščena plaža in pred njo široka plitvina z nanosi reke Cetine. Zapeljali se bomo v kanjon reke Cetine, ki je bil zatočišče omiških gusarjev. Ustavili se bomo v Kaštel Slanici, kjer je bilo v času turkov organizirano trgovanje s soljo med Turki in Omišani, zato se imenuje slanica. Zdaj je tam restavracija, kjer bomo poskusili njihovo lokalno specialiteto soparnik in fritule ter se okrepčali z domačim vinom. Opazovali bomo čudovito naravo in kanjon reke. Povratek v hotel, večerja in zabava. 

3. dan: MAKARSKA RIVIERA – DOLINA NERETVE – LAŠKO

Po zajtrku se bomo odpeljali v dolino Neretve, kjer nas bodo pričakali z dobrodošlico, nato pa se bomo podali med nasade mandarin. Pri obiranju bomo uživali ob pogledu na prostrano delto Neretve in z mandarinami razvajali brbončice. Po trgatvi bomo s »trupicami« zapluli po kanalih. Privoščili si bomo kosilo in zabavo. Po kosilu se bomo polni vtisa začeli vračati proti Sloveniji. Prihod domov  v poznih nočnih urah.   

Informacije o ponudbi

Cena: 204,00 €

Cena vključuje:

Prevoz s turističnim avtobusom, obisk Međugorja, ogled slapa Kravice, 2 x polpenzion v hotelu, živa glasba in zabava po večerji, ogled Omiša,  avtobusna vožnja v kanjon reke Cetine, degustacija Soparnika, fritul in domačega vina, vožnja s trupicami po delti Neretve, fige in žganje, 3 kg obranih mandarin, kosilo v dolini Neretve, neomejeno količino vina ter živo glasbo, vodenje, organizacija, nezgodno zavarovanje na avtobusu.

Termini: 12.10.2018, 26.10.2018

Pošlji povpraševanje

Zemljevid lokaciježe od
204,00 €

Sladke in sočne mandarine

Omiški gusarji

Najhladnejša reka na svetu-Neretva

...

Povezane ponudbe

(0 nočitev)

Poletje na Mediteranu 2018

Zagotovite si najboljše počitnice in poletite na želeno destinacijo.

598.00
(1 nočitev)

Dalmatinska Igra prestolov

Po poteh snemanja serije Igra prestolov

130.00
(8 nočitev)

(Avan)turistični Maroko

Avanturistična tura po Maroku

999.00
(14 nočitev)

Magična Gana

U(Gani) kje bom jeseni!!! V Gani, Afriki zeleni!

1550.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.