Novoletne Noči Budve

Termin: 30.12.2019 - 2.1.2020

 

Nič ni lepšega, kot se v prednovoletnem času sprehajati po mestu iz kamnitih kock in opazovati sijaj kamenja, zlizanega in zbrušenega od ljudi, vremena, časa, resničnih zgodb. Budva je biser črnogorskega primorja in v prednovoletnem času tudi središče najbolj pestrega dogajanja v tem delu Mediterana. V Budvi so vse »prekarkulirali«. Nobeno mesto na Balkanu ne sme imeti večjega proračuna za novoletno fešto, nobeno mesto ne sme imeti boljše zabave kot oni. In res veliko obetajo: atraktivne glasbene skupine, mediteranski glasbeni orkester z opernimi solisti, diskoteke s programom, lokali z balkanskimi specialitetami in programom, tu smo tudi mi z ponudbo in razigranim slovenskim temperamentom naših gostov.

 

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA (KOROŠKA, MB, CE, LJ, NM)

Pozdrav naše ekipe, nočna vožnja…

 

2. dan: DUBROVNIK- BUDVA

Jutro nas bo pozdravilo v dolini Neretve, pričakal nas bo tudi Zvonko z dobrodošlico in mandarinami. Na poti proti Budvi se bomo na kratko ustavili tudi v Dubrovniku – mestu iz kamnitih kock. Časa ne bo veliko, pa vendarle ravno prav, da bomo z lokalnim vodnikom na hitro spoznali vse najpomembnejše točke, popili kavo in pogledali, kam se bomo spet vrnili. Popoldanski prihod in namestitev. Večerno dogajanje…

 

3. dan: BUDVA

Polona vabi na spoznavni ogled Budve po zajtrku, 31.12. ob 10.00. Na sprehodu in poti proti staremu mestu boste spoznali vse najpomembnejše točke. Dobimo se pred Vilo Ljubanovič, naš gostitelj in lastnik objekta Dragan Ljubanovič pa bo verjetno dodal še kakšno zanimivo informacijo. Popoldanske priprave na najdaljšo noč, kjer se bo veliko zanimivega dogajalo. Tisti, ki ste si rezervirali silvestrsko večerjo in dva dodatna obroka /z bonom lahko koristite kosilo ali večerjo/ ste se zagotovo dobro odločili, saj boste predvsem 31.12. uživali v odlični kulinariki, glasbi, restavracija ob morju pa je tudi v bližini prizorišč.

 

4. dan: BUDVA-BOKA KOTORSKA

Po poznem zajtrku gremo na fakultativni izlet “Velika črnogorska tura”: z avtobusom in našim vodnikom se bomo zapeljali v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer boste spoznali bogato zgodovino Črnogorcev. Kot pravijo oni, se vam bodo oči in srce napolnili s pokrajino, ki je razkošna in skopuška, siromašna in blagodejna… V Njeguših se suši in dimi največ pršutov in tam si bomo privoščili prigrizek. Nato se bomo po atraktivni panoramski cesti, kjer nam bodo odpirali dih jemajoči pogledi, spustili v KOTOR, mesto pod zaščito Unesca. Z domačinom bo pripravljen ogled srednjeveškega jedra: mestna vrata, urni stolp s sramotilnim stebrom, katedrala… Sledi nadaljevanje vožnje ob zalivu Boke Kotorske do Perasta. Med vožnjo bomo uzrli umetni otoček »Gospa od Skrpelja« in otok Sv. Djorde, do koder se bomo popeljali s čolnom. Pot nas bo vodila mimo Risnja nazaj na trajekt in proti Budvi.. Cena izleta: 45€ (vključeno: prevoz, vodnik, lokalni vodnik , ladjica, trajekt, vstopnina Cetinje, Kotor, Perasat, črnogorski prigrizek, vstopna taksa)

Popoldne oz. večer bo spet zanimivo pred starim mestom.

 

5. dan: POVRATEK PROTI DOMU

Postanek v dolini Neretve. Poizkušanje mandarin in darov narave, nakupi… Prihod domov v poznih večernih urah.

 

NOVOLETNO DOGAJANJE NA PROSTEM Ob starem mestu, le dobrih 300 m od naše »baze« – restavracije Zeleni gaj se bo zelo veliko dogajalo na odprtem prizorišču, velikem odru. Koncerti bodo trajali kar pet dni. Lani je mesto obiskalo okoli 50.000 obiskovalcev, letos pričakujejo, da bodo to številko presegli.


RESTAVRACIJA ZELENI GAJ Tam »nesramno« dobro kuhajo in pripravijo predvsem neverjetno dobro novoletno zabavo.

Nahaja se na sami obali, cca. 300 m od starega mesta, idealno za uživanje ob kavi, za odhod na zabavo v staro mesto. Imajo odlično in raznovrstno hrano, pripravljajo tudi silvestrsko večerjo… Tukaj bomo imeli kosilo ali večerjo (lahko izbirate eno ali drugo, če ste doplačali za pol penzion). Za kosilo ali večerjo poleg juhe lahko izbirate med štirimi glavnimi jedmi. Priporočamo doplačilo za silvestrsko večerjo (aperitiv, hladna predjed, čorba, topla predjed, silvestrski krožnik narodne kuhinje, solata, polnočna čorba, glasba v živo). To je najbolj idealna kombinacija, saj lahko med praznovanjem obiščete osrednji zabaviščni prostor ob starem mestu in se spet vrnete na toplo. Vendar pa je število mest omejeno in garantirano samo ob pravočasni /takojšnji/ prijavi.


NAMESTITEV Vila Ljubanovič: cca. 400 m do plaže, 500 m do starega mesta, cca. 600 m do restavracije Zeleni gaj. Sobe lepo opremljene, klima gretje, minibar, SAT TV. V Villi Ljubanovič imajo na NOVO dvigalo in restavracijski del, kjer bo postrežen zajtrk in kjer bomo uredili prvo druženje.

Informacije o ponudbi

Cena: 169,00 €

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz /stroški cestnin in šoferjev
 • dobrodošlica v dolini Neretve,
 • 3x nočitev Vila Ljubanović
 • 3x zajtrk restavracija Vila Ljubanovič
 • ogled Budve,
 • ogled Dubrovnika, vstopne takse
 • novoletni program na odprtih prizoriščih,
 • vodenje, organizacija, lepe želje in drobne pozornosti Ojlinega dobrega moža..

Doplačila po želji ob prijavi:

 • Fakultativni izlet: Velika črnogorska tura z obiskom Cetinja – dvorca kralja Nikole, degustacijo (malico) njegoškega pršuta, obisk Kotorja, ladjico na otok Gospe od Škrpela – 45€
 • 1/1 soba – 66€
 • paket silvestrska večerja z živo glasbo 31.12. in tri dodatni večerje ali kosila – 60€
 • paket 3x kosilo ali večerja 32€. Za dodana kosila oz. večerje prejmete bon, ki ga lahko izkoristite, ko želite. · Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi ali dodatno zdravstveno zavarovanje Coris.
 • Rezervacija sedežev spredaj /prve tri vrste/ 10€ na osebo

Obvezno doplačilo:

turistična taksa 6€ na osebo nad 12 let, prijavnina 18€

Termini: 30.12.2019

Opombe:

 • min št. prijavljenih potnikov je 45. Doplačilo za manjše število: 40-44 /10€, 35-39/15€.
 • odhod iz posameznega kraja zagotovimo, če je prijavljenih vsaj 10 potnikov .
 • 3. in 4. oseba v 3. ali 4. posteljni sobi 159€
Rezervacija

Dodatne informacije

MODRA CENA ZA PRIJAVE DO 28.10.2019 = 169 € / OS.

REDNA CENA = 199 € / OS.

Zemljevid lokaciježe od
169,00 €

Budva zagotovo najboljša destinacija za zabavo

Cetinje bilo več stoletij glavno mesto Črne Gore, danes je mesto strahov

Povezane ponudbe

(3 dnevi)

Laponska

Božiček in arktična doživetja

799.00
Celodnevni izlet

Dragi Kamni In Čudoviti Razgledi Na Avstrijskem Koroškem

Odhod tudi iz Koroške

45,00 € / osebo
(12 dni)

Treking GR20 Korzika

Prečudovita neokrnjena narava

970.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.