New York

1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA - NEW YORK

Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v New York. Po pristanku na letališču prevoz do hotela. Glede na čas pristanka letala za najbolj zagrete in ne preveč utrujene, še krajši sprehod do osrčja mesta in sicer do Rockefeller centra ter na znameniti Times Square. 

 

2. DAN: NEW YORK 

Vabimo vas na poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti ,,Velikega jabolka‘‘, številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Videli bomo palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glasbenega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art - decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockefeller centru, Radio City... Vožnjo mimo Kitajske četrti, umetniškega Soha, Tribece in Greenwich Villege bomo zaključili z ogledom Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. Vožnja tudi do Brooklynskega mostu in South Street Seaporta. Ogled točke »Ground Zero« – prostora, kjer sta stala znamenita stolpa Dvojčka, simbola globalnih ameriških dosežkov in po želji vzpon na One WTC–najvišji nebotičnik v Severni Ameriki, visok 541 m. 

 

3. in 4. DAN: NEW YORK 

Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij: Muzej Moderne umetnosti MoMa; prenovljen ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met), ki v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura, Narodno zgodovinski muzej z planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov ali muzej Guggenheim, ki ga poznamo kot odštekano okroglo stavbo, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Predlagamo izlet z ladjico okoli Manhattna z nepozabnim pogledom na nebotičnike finančnega dela mesta ter otoka Ellis in Liberty, z legendarnim Kipom Svobode. Posebno doživetje je sprehod po znamenitem Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi organizirajo številne koncerte, predstave, in športne prireditve...Pred povratkom v hotel bomo pokusili še pravo Newyorško Cheese Cake in si morda ogledali katero od številnih predstav na Broadwayu. Po želji si bomo mesto, ki nikoli ne spi ogledali prav ta večer z razgledne ploščadi Top of the Rock ali Empire State Buildinga, od koder je v lepem vremenu prekrasen pogled na nebotičnike in avenije. Na simbol in ponos New Yorka, velikana Empire State building z 381 m se je vsekakor potrebno povzpeti. Razgledna ploščad na 102 nadstropju omogoča 360-stopinjski razgled na New York. 

 

5. DAN: NEW YORK - EVROPA 

Čas do odhoda na letališče, lahko namenimo sprehodu na Peti Aveniji, ki jo zaznamuje živahno ulično dogajanje ali pa se odpravimo v eno izmed številnih in znamenitih veleblagovnic (Macy‘S, Bloomingdales, Sax Fifht...). Mesto zaznamuje moda, zato so prisotni vsi najpomembnejši modni oblikovalci s svojimi trgovinami in navdušeni bomo opazovali najnovejše modne trende. Prav tako pa boste presenečeni nad modo samih Američanov in njihovo znamenito kombinacijo elegantnih oblek ter športnih copat. Predvidoma popoldne vožnja na letališče in polet v Evropo.

 

6. DAN: EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na enem od evropskih letališč in vožnja v Slovenijo (doplačilo za prevoz). 

 

Informacije o ponudbi

Cena: 1.299,00 €

Cena vključuje:

letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz letališče - hotel - letališče, štiri prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 2/3*, vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila po želji ob prijavi:

poldnevni avtobusni ogled New Yorka 40 € (ob prijavi najmanj 15 potnikov), enoposteljna soba 360 €, registracija za vstop v ZDA – ESTA: 27 €, prevoz na letališče (v primeru odhoda iz bližnjega evropskega letališča) 58 €

Obvezno doplačilo:

napitnine (tudi otroci)

Doplačila po želji na destinaciji:

strošek podzemne železnice ali taxi-ja, vzpon na Empire State Building in One WTC, posamezni muzeji in galerije, izlet z ladjico, obisk muzikala na Broadwayu.

Termini: 29.03.2019, 29.04.2019, 22.06.2019, 14.08.2019, 20.09.2019, 29.10.2019, 07.12.2019

Opombe:

 - doplačilo za manjšo skupino od 10 do 24 potnikov: 180 €

- otrok do 12 leta z dvema odraslima v sobi: 17 %; popust za tretjo osebo v sobi 70 € in četrto osebo v sobi: 100 €

Rezervacija

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
1.299,00 €

odlična lokacija hotela na Manhattnu

možnost teka in sprehoda po Centralnem parku

sprehod in možnost nakupovanja na razkošni 5. Aveniji

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.