Na lepše med toskanske griče

Termin: 10.5. - 12.5.2019


TOSKANA – ljubezen moja…

V Toskani, ki je za nekatere najlepša, najbolj pisana, naj-fotogenična dežela na svetu, mesta in podeželje živita z roko v roki že stoletja. Pokrajina, ki na vsakem koraku razvaja s toplim sredozemskim soncem, zelenimi griči, nasadi oljk in vinske trte; kjer se bleščijo prekrasne kamnite vile, vznikajo termalne vode in kjer se širi čaroben vonj po vrhunski hrani, nudi široko paleto možnosti za nepozabno sprostitev in doživetje. Siena, San Gimignano, Pienza, Montepulciano,..so samo nekatera zanimiva mesteca, kjer se bomo ustavili. Slikovita pokrajina, ki jo občudujemo na razglednicah in filmih in ki ni običajno v masovnem programu turističnih agencij, bo zagotovo »posladek« za dušo in srce.

 

Predviden program: 

Petek, 10.5. 2019

Vožnja z vmesnimi postanki proti Toskani, kjer bomo najprej zavili v San Gimignano, žepno, srednjeveško mestece na hribu, ki so ga zaradi številnih visokih starih stolpov poimenovali kar Manhattan. Pravijo, da so tam doma najboljši slaščičarji, da tam kuhajo najboljši kapučino. Odlično za kratek premor po zasanjani pokrajini. Dobro razpoloženi bomo naredili še kakšen postanek, opozorili vas bomo na drobne detajle, kot so osamljeno drevo, velike obroče sredi polj in priložnosti za odlične fotke, skupinske posnetke, bo več kot dovolj. Ustavimo se tudi v Montalcinu, kjer je najpomembnejša dejavnost pridelava vina, svetovno znanega Brunello di Montalcino, ki dosega vrtoglave cene. Menda zaradi tega, ker ga pije tudi Papež. Proti večeru bomo že v našem hotelu v letoviškem mestecu v Chianciano Terme.

Sobota, 11.05. 2019

Po zajtrku bomo zavili na stranske poti. Pokrajina bo v tem času pisana in neskončna polja, toskanske vile in velika gospodarska poslopja, obdana s cipresami in makadamskimi potmi, male vasice in mesteca, stisnjena na vrhove hribov, nam bodo bistrila oči in narekovala postanke. Eno takšnih mestec na skali je Pienza, ki jo je v 15. stoletju dal zgraditi papež Pij ll. Nekaj kilometrov stran je še eno prekrasno srednjeveško mestece Montepulciano, najvišje ležeče v Toskani s 605 m nadmorske višine, znano po ogromnih podzemnih kleteh, po baziliki in številnih znamenitostih. Za obzidjem mesteca so ulice s trgi, natrpanimi s cerkvami v renesančnem slogu, znano predvsem po vinu Nobile. Opozorili vas bomo, kje se običajno zadržujejo znana imena filmske industrije, ob sobotah je tam tudi sejem starin. Povabili se bomo tudi na degustacijo vina Nobile in njihovega odličnega ovčjega sira.
Obšli bomo male vasice in mesteca, se morda ustavili v topliški vasici Bagno Vignjoni, ki ima v središču kraja namesto osrednjega trga ograjen srednjeveški bazen z arkadami.

Nedelja, 12.05. 2019

Mirna nedelja bo odlična priložnost za sprehod po Sieni, po značilnih ozkih ulicah, ki obkrožajo osrednji trg v obliki školjke – Piazza el Campo. Stavbe okrog trga simbolizirajo zlato obdobje mesta med letom 1260 in 1348, ko so bogati meščani omogočili gradnjo mogočnih stavb. Velja si pogledati tudi Sienski duomo, ki sodi med najveličastnejše katedrale na svetu, pa 102 m visok zvonik Torre del Mangija, pa mestno hišo … in se na slovesu okrepčati s pravim, velikim italijanskim kapučinom in kakšno slastno toskansko dobroto. Takrat je tam tudi nekaj prireditev, med drugim nedeljski sejem, kje se bomo zaustavili pred povratkom.
Čaka nas obilo lepih pogledov in nepozabnih trenutkov..

Informacije o ponudbi

Cena: 199,00 €

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz,
  • vstopne takse za v mesta, stroški cestnin, parkirnin, šoferjev..
  • 2x polpenzion v hotelu 3*,
  • taksa,
  • degustacija vina Nobile in sira Picorino,
  • vodstvo in organizacija

Doplačila po želji:

1/1 soba 50 €, rezervacija sprednjih sedežev 10 €, zavarovanje rizika odpovedi in Coris po ceniku

Termini: 10.05.2019

Rezervacija

Dodatne informacije

CENA 199 € ZA PRIJAVE DO 31.3.2019

REDNA CENA: 230 €

Galerija slikže od
199,00 €

pokrajina obarvana v veliko pisanih barvah

ogled krajev kjer so bili posneti filmi

okušanje Toskanske hrane

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.