Moskva

1. dan: SLOVENIJA – MOSKVA

V zgodnjih jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana. V dopoldanskih urah pristanek na letališču Sheremetyevo, nato pa se bomo podali na avtobusni ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov ... Nato bomo imeli nekaj prostega časa na znani peš ulici Arbat v starem mestnem jedru, ki je znana po mnogih trgovinicah in umetniki. Sledi nastanitev v hotelu. Zvečer se bomo podali na vožnjo z znamenito moskovsko podzemno železnico, ki velja za najbolj razkošno na svetu.

2. dan: MOSKVA

Nadaljevali bomo z raziskovanjem mesta in obiskom znamenitosti (javni prevozi, vse vstopnine ob doplačilu). Začeli bomo z obiskom Kremlja in se podali tudi za njegovo obzidje ter obiskali zakladnico, ki hrani velikansko zbirko dragih kamnov. Tu bomo videli pa tudi prestol zloglasnega carja Ivana Groznega. Popoldne lahko obiščemo Tretjakovsko galerijo, ki hrani eno največjih zbirk ruske umetnosti. Namesto tega lahko obiščemo tudi muzej Borodinske bitke, ki je posvečen eni najbolj krvavih bitk med Napoleonovim vdorom v Rusijo. Zvečer predlagamo obisk predstave znamenitega Bolšoj teatra ali pa moskovskega cirkusa (potrebna predhodna najava, potrditev odvisna od razpoložljivosti, zato svetujemo čim bolj zgodnjo prijavo!).

3. dan: MOSKVA

Dopoldne predlagamo obisk ogromnega zabaviščnega in kongresnega središča VDNKh. V njem se nahajajo številni paviljoni in parki. Tu so številne možnosti za obisk: obiščete lahko ogromni moskovski akvarij Moskvarium z več kot 8000 primerki živali z vsega sveta ali Muzej kozmonavtike, posvečen raziskovanju vesolja. Pozimi se tu nahaja tui največje drsališče v Evropi, povzpnete pa se lahko tudi na televizijski stolp Ostankino, ki je s svojimi 540 m višine najvišja prosto stoječa zgradba v Evropi. Namesto tega se lahko podamo na izlet v Zvezdno mesto (»Star City), kompleks v okolici Moskve, kjer so od 60. let prejšnjega stoletja bivali in se urili ruski kozmonavti. Spoznali bomo zgodovino ruskega vesoljskega programa, videli ogromno centrifugo za simuliranje sile G, pa hidro laboratorij za simulacijo breztežnosti, stopili pa bomo lahko tudi v modele vesoljskih plovil Sojuz in postaje Mir. Popoldne prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji.

Informacije o ponudbi

Cena: 479,00 €

Minimalno število oseb: 25

Cena vključuje:

letalske prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz letališče-hotel-letališče z ogledom mesta, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, vse zunanje oglede po programu, slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji ob prijavi:

Manj kot 25 potnikov 40€/osebo

Enoposteljna soba 75 €, 2 večerji 50 €, ruski vizum (vizum in stroški posredovanja) 85 €, voden obisk Kremlja z zakladnico 45 €, izlet v Zvezdno mesto 65 €, gledališče Bolšoj (od 50 €, odvisno od sedežev/predstave), moskovski cirkus 45 €

Doplačila po želji na destinaciji:

vstopnine: Tretjakovska galerija 20 €, muzej Borodinske bitke 20 €, Moskvarium 12 €, Muzej kozmonavtike 5 €, televizijski stolp Ostankino 15 €

Popusti:

otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču 10%, otroci 2-12 let na osnovnem ležišču 5%.

Termini: 22.02.2018

Pošlji povpraševanje

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
479,00 €

čudovita ruska prestolnica
 
direktni leti iz Ljubljane, dobre časovnice
 
številni dodatni izleti
 
možnost ogleda »Zvezdnega mesta«, kjer prebivajo ruski astronavti

Povezane ponudbe

3 dnevi

Poljska

Tridnevni izlet po čudoviti južni Poljski!

195,00 € / osebo
(7 nočitev)

Zlati indijski trikotnik

New Delhi, Agra, Jaipur

1360.00
(2 nočitvi)

Pravljična južna Tirolska

Dvodnevno potepanje po avtonomni pokrajini na severu Italije!

148.00
(2 nočitvi)

Umbrija in Toskana

Bella Italia!

175.00
(8 nočitev)

Vzhodni trikotnik ZDA in Kanada

Toronto, Washington, Pennsylvania, Philadelphia

1790.00
(1 nočitev)

Furlanija za užitkarje

Domačnost v Furlaniji Julijski krajini

105.00
(14 dni)

CAMINO – romanje v Compostelo

Cilj Camina je najti pot do sebe in šele nato do Santiaga de Compostela!

480.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.