Moderni Baku in veličastni Azerbajdžan

ZAGOTOVLJEN ODHOD IZ LJUBLJANE : 16.10. - 20.10.2019

 

Potovanje v Azerbajdžan, v pristno kavkaško deželo, ki ima vsega ravno prav: tradicije, sodobnosti, zgodovine, geografije in pridih orienta. Raziskovanje države, kjer se na izjemno zanimiv način stikata vzhodni in zahodni svet. Srečanje dveh svetov na trenutke ustvarja prijetni kaos. Rastejo moderni nebotičniki, hkrati so ponekod še vidni ostanki Sovjetske zveze, vse skupaj pa zaokroži še azerbajdžanska tradicija.

 

1. dan: LJUBLJANA - BAKU

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču. Prijava na let in polet letala Turkish Airlines preko Carigrada do Bakuja. Ureditev vstopnih formalnosti, vožnja do hotela, čajanka in nočitev.

 

2. dan: BAKU

Po zajtrku se bomo spoznali z največjim mestom ob Kaspijskem jezeru in v regiji Kavkaza. Baku se ponaša s tem, da je najnižje ležeča prestolnica na svetu, saj leži 28 m pod gladino morja. 2,2 milijona prebivalcev v glavnem mestu predstavlja četrtino prebivalstva Azerbajdžana. Mesto ima izjemno bogato zgodovino. Na razvoj pa je močno vplivalo tudi odkritje nafte. Baku se neizmerno trudi uvrstiti na seznam pomembnih svetovnih metropol Prav zaradi tega so leta 2012 gostili Evrosong, leta 2015 Evropske igre in od leta 2016 Grand prix – dirko Formule 1. Ogledali si bomo staro mestno jedro, ki nas bo presenetilo z izredno bogato arhitekturo, med drugimi palačo Shirvanshans, karavanseraj in dekliški stolp iz 12. stoletja, ki je bil nekdaj del mestnega obzidja, od leta 2001 pa ja listi dediščine UNESCO. Nato se bomo sprehodili do monumentalne stavbe hotela Four Seasons in skozi mestni park proti filharmoniji. Kosilo. Sledi sprehod po promenadi in mimo Muzeja preprog ter vožnja z vzpenjačo do gornjega parka z imenitnim razgledom na »Flames Towers«, stolpe plamen. Znamenite tri stolpe v obliki plamenov so končali malo pred tekmovanjem Evrosong leta 2012. Pročelja 190 m visokih stolpnic so prekrita z več 10.000 led lučmi, ki v večernih urah na pročeljih zgradbe uprizorijo pravo predstavo. Po ogledih nekaj časa za nakupe spominkov in samostojno odkrivanje mesta. Srečali se bomo tudi z neverjetno arhitekturo kulturnega centra Heydarja Aliyeva, ki ga je zasnovala arhitekturna skupina znamenite Zahe Hadid. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

 

3. dan: BAKU – GOBUSTAN – ATESGAH – YANAR DAGH - BAKU

Po zajtrku se bomo odpravili do blatnih vulkanov, ki so prava geomorfološka posebnost. Sledi vožnja v nacionalni park Gobustan. Na poti nas bo navduševala pokrajina čudovitih morskih pejsažev Kaspijskega morja, v predelu bomo opazovali tudi ekonomsko moč države, katera sloni na naftnih ploščadih in njihovem načrpanem bogastvu. Ob prihodu v park bomo pričeli z ogledom muzeja na prostem, ki gosti več kot 6000 grafitov vklesanih v kamen, ki so pod zaščito Unesca. Navdušil nas bo tudi arheološki muzej. Kosilo. Popoldan se bomo odpeljali na obrobje prestolnice to templja ognja Atesgah. Zgradili so ga v 17. in 18. stoletju in je služil za čaščenje boga ognja tako Hindujcem, Sikhom kakor tudi Zoroastrijcem. Ustavili se bomo v Yanar Dagh – odprtem ognju v bližini prestolnice. Vrnitev v Baku. Večerja in nočitev.

 

4. dan: BAKU – NOTRANJOST DRŽAVE – BAKU

Po zajtrku se bomo zapeljali v notranjost dežele. Suho območje okoli glavnega mesta bo počasi zamenjal gozd in gorata pokrajina in zametki Kavkaškega gorovja. Ustavili se bomo pri jezeru Nohurgol. Sledi vožnja s kabinsko žičnico (doplačilo na licu mesta) na Tufandag, kjer si bomo privoščili čudovite panoramske razglede na Kavkaško hribovje. Po organiziranem kosilu bomo obiskali znano pokrajino Qabaland. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

5. dan: BAKU - LJUBLJANA

Po zajtrku bo na voljo nekaj prostega časa za nakupovanje ali jutranji sprehod po središču mesta. Sledi transfer na letališče. Prijava na let in polet letala Turkish Airlines preko Carigrada v Ljubljano, kjer bomo pristali v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 935,00 €

Cena vključuje:

- povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Istanbul-Baku-Ljubljana s Turkish Airlines, - letališke in varnostne pristojbine, - transferje v Bakuju po programu, - 1x nočitev z zajtrkom v Bakuju v hotelu 4* (dvoposteljne sobe), - 3x polpenzionsko namestitev v Bakuju v hotelu 4* (dvoposteljne sobe), - 3x kosilo po programu, - čaj dobrodošlice prvi dan, - vse izlete in oglede po programu, - strošek vstopne vize za Azerbajdžan, - vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji:

- enoposteljna soba 100 EUR - vstopnine za oglede muzejev - zavarovanje riziko odpovedi 4,45% vrednosti aranžmaja

Termini: 16.10.2019

Rezervacija

Dodatne informacije

CENA POTOVANJAFIRST MINUTE DO 31.3.2019REDNA CENA
pri udeležbi minimalno 20 oseb 955 € 1.015 €
pri udeležbi minimalno 15 oseb  935 € 995 €


že od
935,00 €

let iz Ljubljane

v ceno vključeni vsi izleti in ogledi

first minute cene do 31.3.2019

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.