Martinovanje v Istri

termin: 9.11. in 16.11.2019

 

Odhod v jutranjih urah. Vožnja z avtobusom proti Hrvaški. Ustavili se bomo v Grožnjanu, ki leži na griču in je obdan z vinogradi ter oljčnimi nasadi. Mesto ima značilno srednjeveško obliko in je prav prijetno za sprehod. Je mesto umetnikov in fotografije. Po ogledu bo čas za osvežitev. Nato se bomo podali v notranjost Istre do vasice Brtonigla. Na prvi pogled skrivnostna in zadržana se zelena Brtonigla odkriva počasi. Tisti, ki jo spoznajo,  se težko uprejo moči njenih čarov. Ponuja najboljše od notranjosti Istre – naravne parke in jame, slikovite griče, bogati floro in favno in zgodbe starodavnih časov, ki se prikazujejo v obliki odlično ohranjenih cerkvic in kapelic. 


Najprej se bomo ustavili pri jami Mramornici in si ogledali enega izmed naravnih fenomenov. Njeno notranjost jamoslovci uvrščajo med največji in najlepši podzemni svet v Istri. Jama je bila prvič omenjena leta 1770 v spisih znanega potopisca Alberta Fortisa, danes jo lahko obiščejo vsi mladi in stari raziskovalci, željni pustolovščin. Od vhoda v jamo nas navpični stebri vodijo do velike dvorane, ki je polna kapnikov različnih barv in stalagmitov, visokih do trinajst metrov in širokih do deset metrov. Po ogledu jame bomo obiskali domačina, ki se ukvarja s čebelarstvom. Predstavil nam bo svojo dejavnost in okusen med bomo lahko tudi kupili. Prav tako ne bomo izpustili domače sirarne, ki je znana daleč naokoli. 
V popoldanskih urah se bomo ustavili na turistični kmetiji, kjer bomo degustirali vino in se okrepčali z Martinovo pojedino po istrsko. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah

Informacije o ponudbi

Cena: 71,00 €

Cena vključuje:

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, degustacijo vina, vstopnino v jamo, obisk čebelarja in sirarne, Martinovo večerjo, vodenje in organizacijo izleta. 

Opombe:

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
· pri udeležbi 40 oseb 71 €
· pri udeležbi 30 oseb 75 €
· pri udeležbi 20 oseb 79 € 

Rezervacija

Dodatne informacije

Vstopna mesta: 
Maribor, Celje, Ljubljana.

Zemljevid lokaciježe od
71,00 €

Srednjeveška mesteca osrednje Istre.

Vinogradi in oljčni nasadi obljubljajo dobro kulinariko

Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Martinova Sobota Na Krasu

mošt se spremeni v pravo vino – in to je seveda treba praznovati

60,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.