Martinova Sobota Na Krasu

termin: 9.11.2019

 

Če je gospodar naredil vse tako, kot je treba, se v obdobju začetka novembra, ko se končujejo dela na polju, vrtu in vinogradu, mošt spremeni v pravo vino – in to je seveda treba praznovati.

Mi se bomo tokrat podali na Kras, kjer bodo na svoj račun prišli predvsem ljubitelji terana, zelena, refoška, rebule… Pa ne samo ljubitelji žlahtne kapljice, ob kateri gredo v slast domače jedi tega področja, predvsem pršut, tudi čudovita  zakladnica naravnih lepot in zgodovinske dediščine ter odlične družbe nas bo spremljala na izletu…

 

Program:

Odhod posebnega avtobusa iz Maribora, Celja, Šempetra, Ljubljane v jutranjih urah, med 7.00 in 9.00. Kakšno domačo bomo po poti razdrli  in se najprej ustavili v Fabianovi muzejski trgovini v Lokvi na Krasu. V njej resda ne boste mogli nič kupiti, boste pa odšli naprej nostalgično razpoloženi in opremljeni z znanjem o zgodovini trgovine, usodi trgovskih družin in razvoju blagovnih znamk.

Področje, idealno za sušenje pršuta  in pridelavo terana, nas bo pritegnilo in najbolje bo, da se ustavimo na domačiji in poizkusimo te dobrote.  Nato pa  sledi obisk Štanjela, srednjeveške kamnite vasice z ozkimi ulicami in gradom, pa čudovitim Ferrarijevim vrtom… Takrat bo  tu velik praznik vina, saj se bo  zbralo veliko vinarjev tega področja, zanimiva bo Martinova in umetniška tržnica, odprte bodo galerije in razstave, tudi blagoslov mošta bo, pa prikazi starih obrti… Ko se bomo »napasli« tega praznovanja, si bomo na domačem turizmu privoščili pozno kosilo z »vinsko« spremljavo in s pesmijo zaokrožili Martinovo soboto.

Informacije o ponudbi

Cena: 60,00 €

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz,
  • vstop muzejska trgovina,
  • ogled in degustacija pršuta in vina,
  • obisk Štanjela,
  • pozno kosilo na domačem turizmu,
  • spremstvo muzikanta,
  • vodstvo in organizacija

Doplačila po želji ob prijavi:

  • rezervacija sedežev spredaj (prve tri vrste 1-12) – 5 €,
  • zavarovanje rizika odpovedi in Coris po ceniku

Termini: 09.11.2019

Opombe:

Povišanje cene: doplačilo 5€ v primeru 39-44 oseb v avtobusu

 
Rezervacija

Dodatne informacije

Odhod iz Maribora, Celja, Šempetra, Ljubljane

Zemljevid lokaciježe od
60,00 €

Nostalgična muzejska trgovina

pršut in teran

praznik vina v Štanjelu

Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Veselo Na Martinovo Med Prleke

Med Prleki je vedno zabavno in lepo.

75,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.