Magična Gana

Program:            

1. dan: Gana, Beach Resort Asaasi Yaa

Po pristanku na letališču v Akri, glavnem mestu Gane, vas bomo peljali v bližnji Beach Resort Asaasi Yaa tik ob Atlantiku, kjer boste preostanek dneva lahko počivali in se privajali na novo okolje. Večerja in nočitev.

2. dan: Beach Resort Asaasi Yaa

Po zajtrku bomo pričeli s prvo delavnico, spoznavanjem samega sebe, »Intenziv razsvetljenja«. Popoldan bo posvečen sproščanju, povezovanju z naravo, prvi stik z Atlantikom in afrisko energijo. Večerja in počitek.

3. dan: Beach Resort Asaasi Yaa

jutranji obred čiščenja starih vzorcev ob sončnem vzhodu ob Atlantiku; fizično, duhovno in astralno čiščenje.

Plaža, sprehod do bliznjih vasi – Langma, Kokrobite.

Popoldanska delavnica dela na sebi »V iskanju hrepenenja«. Večerja in počitek.

4.dan: Beach Resort Asaasi Yaa – Elmina – Beyin – Nzulezo

V zgodnjih jutranjih urah (ob 6.00) se bomo odpravili proti jugozahodnemu delu Gane. Zajtrkovali bomo v prijetni restavraciji ob poti. Naslednja postaja bo Elmina, kjer si bomo ogledali najstarejšo trdnjavo v Gani, ki so jo uporabljali za trgovanje s sužnji.
Nato bomo pot nadaljevali mimo Takoradija proti velikim prostranim plantažam kavčuka, kjer bomo lahko izvedeli več o proizvodnji lateksa.
Popoldne bomo prispeli v Beyin, kjer nas bodo prijazni domačini sprejeli in s kanuji popeljali v Nzulezo, koliščarsko vas zgrajeno na jezeru sredi deževnega gozda. Ogledali si bomo vas in po želji tudi zaplavali v sladkovodnem jezeru. Po večerji nas bo sprejel poglavar, ki nam bo opisal zanimivo preteklost tega ljudstva in njihov način življenja včasih in danes. Sledil bo šamanski obred, katerega del boste tudi vi. Nepozabna izkušnja! Noč bomo preživeli v njihovih kočah iz rafije. Opozoriti je potrebno, da so prenočišča zelo preprosta! Večerja, druženje z domačini in počitek.

 5 dan: Nzulezo – Beyin - Axim

V zgodnjih jutranjih urah, okrog 7h, se bomo s kanuji odpeljali skozi deževni gozd do mesta, kjer domačini že stoletja pridobivajo in destilirajo rafija gin. Ob poti si bomo lahko napasli oči na bujnem rastju, ki nam ga razkriva gozd in poskusili njihovo žganje. Ob povratku v »civilizacijo« se bomo ustavili v španski restavraciji in pozajtrkovali njihovo specialiteto. Po zajtrku se odpeljemo do čudovitega letovišča Axim. Večerja in nočitev.

6.dan: Axim – Kakum - Beach Resort Asaasi Yaa

Po zajtrku boste lahko zaplavali v morju, ali pa se sprehodili po veličastni beli plaži. Dobili boste občutek veličastnosti. Kmalu pa se bomo odpravili proti Kakumu. Odšli bomo v del deževnega gozda in se sprehodili po sedmih mostičkih iz vrvi, ki so visoko nad drevesi. Zelo lep in adrenalinski sprehod! V večernih urah se bomo vrnili v Beach Resort Asaasi Yaa, večerja in nočitev.

7.dan: Beach Resort Asaasi Yaa

jutranja meditacija, zajtrk in dan za počitek. Imeli boste nekaj časa da se namočite v oceanu, ali se sprehodite po okolici. Morda se odpravite »obiskat domačine« v katero od sosednjih vasic. Večerna meditacija s tehniko »aktivnega dihanja«. Večerja in nočitev.

8.dan: Beach Resort Asaasi Yaa – Accra

Po zajtrku se boste odpeljali v Accro in obiskali vudu tržnico, Art market, mavzolej Nhkrumah (prvi ganski predsednik), peljali se boste po Titovi aveniji, v Kanešiju nakupili spominke in karitejevo maslo. Izlet je celodnevni. Po vrnitvi večerja in nočitev.

9.dan: Beach Resort Asaasi Yaa

Sprehod do ribiške vasice Nanjano, ki je posebnost in zanimivo doživetje. Pester ulov, sušenje rib in če bomo med potjo naleteli na ribiče, ki na svojstven način potegujejo mrežo iz morja, se jim boste lahko pridružili in pomagali. Zelo bodo zadovoljni. Popoldan delavnica »čustva, ki me opredeljujejo« V skritem kotičku zaliva bomo pripravili ogenj, ob spremljavi afriških bobnov bomo predali ognju vse, kar več ne rabimo in z intuitivnim plesom se bomo odpirali ljubezni, ki je vse, kar je. Izredno čustveno nabit večer. Večerja in nočitev.

10.dan: Beach Resort Asaasi Yaa

Pred zajtrkom pohod v tišini na Dampase hill, do katerega vodi 245 stopnic. Stopnice veljajo za karmično čiščenje in bolj ko si bližje vrhu, težje je. Vendar, ko si enkrat na vrhu, te objame občutek neizmerne sreče, vsemogočnosti, odpre se razgled na neskončne plaže Atlantika, vasice in mesta. Energetsko izredno močna destinacija. Počakali bomo na sončni vzhod in se nahranili s sončno energijo. V tišini se bomo vrnili v Beach Resort Asaasi Yaa. Popoldan delavnica »Refleksija na osebni ravni«. Večerja in nočitev.

11.dan: Beach Resort Asaasi Yaa

jutranja meditacija pod cvetočim drevesom s tehniko »aktivnega dihanja«. Po zajtrku odhod na plažo, kopanje, nabiranje školjk In prepuščanju afriškemu soncu. Opoldan priporočamo ogled maše (so kristjani), vendar je razlika očitna. Pustite se presenetiti. Popoldan delavnica »Kdo sem bil/a in kdo sem postal/a«. Prosto, večerja in počitek.

12.dan: Beach Resort Asaasi Yaa

jutranja delavnica »Postajam kreacija lastnega žviljenja«. Po zajtrku raziskovanje okolice, kjer bomo našli skrite kotičke in se posvetili sebi. Popoldan prosto, po večerji doživetje Big Milisa z reggea nightom, kraj, kjer boste doživeli prvinskost na sodoben način.

13.dan: Beach Resort Asaasi Yaa

Po zajtrku prosto, popoldan delavnica ob Atlantiku »Astralni uvid in odpiranje kronske čakre«. Zelo močna delavnica, individualna; delo s posameznikom, izredno čutenje tega kar smo in zavedanje lastne vrednosti. Večerja, nočitev.

14.dan: Beach Resort Asaasi Yaa, letališče

Zajtrk, prevoz do letališča in potovanje domov.

 

Informacije o ponudbi

Cena: 1.400,00 €

Cena vključuje:

Cena vključuje: nastanitev na bazi pol penziona (tudi na poti), izleti po programu (Axim, Kakum, Beyin, Nzulezo), ogled Accre, svečana večerja, afriški večer, transfer iz letališča v Accri do hotela in nazaj, spremstvo licenciranega vodnika, stroški lokalnega vodiča, vodenje meditacij in programa, stroški organizacije potovanja.

Doplačila po želji ob prijavi:

  • dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino. 

Obvezno doplačilo:

  • prevoz iz vašega kraja do letališča (odvisno od kraja odhoda, cca 70 €), letalska karta: Evropa – Accra – Evropa (od 350 €), vizum (110 €), cepljenje (39 €).

Doplačila po želji na destinaciji:

  • dodatni izleti, dodatni obroki, taksi prevozi.

Opombe:

  • Napitnine: so v Gani običajne in pričakovane.
  • Vstop v državo: Slovenski državljani za vstop potrebujejo potni list (veljaven najmanj še 6 mesecev) in vizum, ki ga uredi turistična agencija.
  • Pridržujemo si pravico do sprememb cen, terminov in manjših odstopanj, v kolikor pride do le-teh naknadno in nenačrtovano.
Rezervacija

Dodatne informacije

1550 € (pri skupini 6 oseb), 1450 € (pri skupini 9 oseb) in 1400 € (pri skupini 12 oseb)

 

Tukaj pa tudi Natašina knjiga, ki opisuje življenje v Gani: https://socnice.si/trgovina/knjige/oblecena-v-kente/ 

Zemljevid lokaciježe od
1.400,00 €

Povezane ponudbe

(4 nočitve)

Hotel Rogla 3*

Slovenija, Gore in jezera, Smučanje, Rogla

352.92
(3 nočitve)

Apartmajske hiše Kronplatz

otvoritev smučarske sezone

185.00
(1 nočitev)

Apartmaji Luka na Kopah

Apartmaji v bližini smučišča Kope.

54.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.