London - Simply the best

ZAGOTOVLJEN ODHOD IZ LJUBLJANE: 7.3.2019

 

London, prestolnico Britancev in Britank, z vsakim obiskom odkrivamo na novo. Spomladi zacvetijo narcise v londonskih kraljevih parkih. Sprehodite se skozi znameniti Hyde Park do Kensington Gardens in obiščite Palačo, ki postaja utrdba mladega rodu kraljeve družine. V kraljevem Greenwichu navduši arhitektura mojstra C. Wrena in obisk tipične angleške tržnice. Londonski Manhattan spoznajte na sprehodu skozi Canary Wharf. Popeljite se z vlakom na podeželje in obiščite tudorski dvor »zbiralca ženskih src« Hampton Court. Privoščite si odlično večerjo v »carvery« restavraciji. Svojo najdražjo povabite na ogled muzikala Tina v West Endu, ker je "Simply the best".

 

1. dan: LJUBLJANA - LONDON
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču. Ob 11.00 predviden polet letala na londonsko letališče Stansted. Avtobusni prevoz do hotela. Nastanitev. Popoldan predlagamo ogled razstavnega prostora voščenih lutk Mdm Tussauds (doplačilo), lahko pa se odločite za obisk bližnjega muzeja, kjer je svojčas živel znameniti detektiv Sherlock Holmes. Z rdečim »doubledecker-jem« se boste popeljali vzdolž znamenite nakupovalne ulice Oxford Street do londonske ikone, trga Piccadilly Circus, kjer je » obvezno« fotografiranje. Sprehod do trga Trafalgar in obisk enega tipičnih angleških pubov. Zvečer ogled popularnega muzikala (doplačilo ob prijavi). Življenska zgodba in uspešnice glasbene pop ikone Tine Turner preposto navdušijo na odrskih deskah West Enda. Povabite se na glasbeno plesni dogodek, ki je "Simply the best". Prenočevanje.

 

2. dan: LONDON / zajtrk
Zajtrk. Vožnja z podzemno železnico do predela Westminster (doplačilo). Sledi »peš« ogled kraljevega Londona, od Hiše Parlamenta z Elizabetinim stolpom in ikono Big Ben, mimo Westminsterske Opatije. Zunanji ogled. Sprehodimo se skozi najmanjši in najstarejši londonski kraljevi park St. James do Buckinghamske palače in rezidence prestolonaslednika princa Charlesa. Ogled menjave straže. Postanek na trgu Trafalgar. Zgodaj popoldne na južnem nabrežju Temze vkrcanje na ladjico in vožnja po Temzi do Greenwicha. Tu poteka ničelni poldnevnik, ki določa čas po vsem svetu. Lahko se povzpnete na hrib v kraljevem parku, od koder se ponuja lep razgled nad Temzo in JV predelom Londona. Možnost obiska Narodnega pomorskega muzeja, prosti čas pa lahko preživite na tipični angleški pokriti tržnici. Privoščite si tipični angleški obrok »Fish & Chips« v lokalni restavraciji. Pod Temzo se boste sprehodili skozi tunel iz leta 1902. Od tu boste občudovali pogled na Kraljevi Greenwich arhitekta C. Wrena s » Pasjih otokov«. S hitro železnico DLR vožnja do nekdanjih pomolov, poslovne četrti Canary Wharf, kjer se visoko v nebo vzpenjajo arhitekturni dosežki modernega London City na področju Docklands, ki po svoji zunaji podobi spominja na Manhattan ali Wall Street. Proti večeru sledi sprehod čez dvižni most Tower Bridge in vzdolž južnega nabrežja Temze do Shakespearjevega gledališča Globe, Elizabetanskega gledališča. Z “zibajočega” se Milenijskega mostu bomo občudovali najvišjo britansko stolpnico Črepinja. Prenočevanje.

 

3. dan: LONDON / zajtrk
Po zgodnjem zajtrku vožnja v londonski City. Skok v višave do razgledne terase »Sky Gardens«, kjer bo čas za odlično jutranjo kavico. Sledi zunanji ogled največje anglikanske katedrale Sv. Pavla z veličastno, 60 ton težko kupolo. Prosto popoldne za individualne oglede prestolnice Britancev. Lahko pa se odločite za nadaljevanje ogledov v spremstvu vodnika. V zahodnem londonskem okrožju Kensington boste obiskali Kensington Palačo, ki je ena izmed rezidenc kraljeve družine že od sedemnajstega stoletja. Tu je živela mlada kraljica Viktorija. Palačo je svet zares spoznal, ko jo je obdalo več kot milijon šopkov po tragični smrti princese Diane, danes pa postaja utrdba mladega rodu kraljeve družine. Tu domuje prestolonaslednik, Waližanski princ William, s svojo družino. Ogledali si boste del Palače in vrtov, odprtih za javnost. Popoldne se boste popeljali v severni predel Londona in obiskali atraktivno tržnico alternativnih trendov, Camden Town, ki jo med vikendom obišče množica turistov z vsega sveta. Še “skok” do vedno živahnega trga Covent Garden. Zvečer možnost "carvery" večerje v imenitni restavraciji. Prenočevanje.

 

4. dan: LONDON – LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Prosto dopoldne do prevoza na letališče. Priporočamo obisk londonskega okrožja Knightsbridge in sprehod po slavni veleblagovnici–Harrods. Z vodnikom se po zgodnjem zajtrku odpeljite na poldnevni izlet z vlakom na podeželje. Ogledali si boste Hampton Court , tudorski dvor kralja Henrika VIII., »zbiralca ženskih src«. Zgodaj popoldne vrnitev v London in prevoz na letališče Gatwick. Odhod letala ob 17.10 proti Ljubljani. Pristanek na letališču Ljubljana predviden ob 20.25.

Informacije o ponudbi

Cena: 399,00 €

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana - London – Ljubljana v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijo 56 cm x 45 cm x 25 cm
 • 3 prenočevanja s kontinentalnimi zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • prevoz letališče – hotel – letališče v Londonu
 • vodenje v slovenščini in organizacija potovanja
 • DDV

Doplačila po želji:

  • enoposteljna soba 145,00 EUR/osebo
  • ogled muzikla Tina (približen znesek) 100,00 EUR/osebo
 • oddana prtljaga do 20 kg 60,00 EUR/osebo

Termini: 07.03.2019

Opombe:

 • Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nesete v letalo in lahko meri največ: 56 cm x 45 cm x 25 cm.
 • Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (60 EUR) 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja.
Pošlji povpraševanje

Galerija slikPošlji povpraševanje

let iz Ljubljane

ogled muzikla Tine Turner

raziskovanje Londona

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.