Laponska

Zagotovljen termin: 6.12.2019


1. dan: SLOVENIJA - ROVANIEMI

Polet iz letališča JP Ljubljana v jutranjih urah in polet letala v Rovaniemi, mesteca, ki se nahaja sredi čarobne Laponske. Po pristanku po želji in za doplačilo možnost obiska živalskega parka Ranua, najbolj severno ležečega živalskega vrta na svetu, ki je dom mnogim živalim arktičnega območja: los, severni medved, sivi volk…. Nastanitev v hotelu. Večerja (ob doplačilu). V kolikor vas v večernih urah še ne bodo zapustile moči, ob doplačilu možnost večernega potepanja po zasneženi pokrajini z iskanjem Severnega sija. Sredi prostranih gozdov si bomo ob tabornem ognju pogreli roke, vodnik pa vam bo pripravil slastne prigrizke. Vrnitev v hotel v poznih nočnih urah. Nočitev.

 

2. dan: ARKTIKUM IN PO ŽELJI ARKTIČNA DOŽIVETJA

Po zajtrku se bomo podali polarnim avanturam naproti. Po želji vožnja z motornimi sanmi. Podali se boste v osrčje neokrnjene pokrajine, kjer se boste zapeljali z motornimi sanmi po zamrznjenih rekah, po hribih in dolinah prostrane zimske pokrajine. Preostanek dneva boste namenili arktičnim doživetjem. Predlagamo husky safari in obisk jelenje farme (ob doplačilu). Vaše arktične avanture se bodo pričele na jelenji farmi, kjer se boste podali na vožnjo z jelenjo vprego. Popoldne pa novim doživetjem naproti - gremo na husky safary. Najprej se bomo naučili upravljati s sanmi, s katerimi se boste pognali po prekrasni finski pokrajini . Vrnitev v hotel. Vrnitev v hotel in nočitev.

 

3. dan: ROVANIEMI - BOŽIČKOVA DEŽELA - SLOVENIJA

Po zajtrku del dopoldneva prosto oz. po želji obisk sodobnega muzeja in centra znanosti, Arktikuma, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev. Popoldne bomo namenili obisku Božičkove vasice, kjer vas bodo njegovi zvesti spremljevalci, palčki, sprejeli v pravljičnem svetu. Obiskali boste tudi Božičkovo hišo in se lahko pomenili z Božičkom ali se sprehodili med številnimi prodajalnami. Seveda pa bo čas tudi za obisk Božičkove pošte, kjer Božičkovi pomočniki prebirajo pošto iz celega sveta. V kolikor bo čas dopuščal v popoldanskem času možnost obiska obsežnega podzemnega Božičkovega domovanja - Santa Park, kjer boste obiskali šolo za palčke, se popeljali z vlakcem skozi tovarno igrač in še in še..V poznih popoldanskih urah prevoz na letališče in polet proti Ljubljani.

Informacije o ponudbi

Cena: 799,00 €

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana - Rovaniemi - Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • prevoz letališče - hotel - letališče
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v mestnem središču
 • obisk Božičkove vasice
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila po želji ob prijavi:

 • enoposteljna soba: 185 € (na vprašanje)
 • 2x večerja v hotelu: odrasli 85 €, otroci do 12 let 65 €
 • izlet v živalski park Ranua z vstopnino: odrasli 64 €, otroci do 12 let 49 € (min 15 udeležencev)
 • arktična doživetja 2. dan - odrasli 198 € (ceni krajša vožnja z jelenjo vprego in pribl 5km dolga vožnja z vprego huskijev, topla malica, topla oblačila in obutev),otroci do 12 let: 168 €
 • iskanje severnega sija odrasli: 92 € (prevoz do gozda in hoja s krplji skozi gozd, malica; izlet se izvaja v večerno nočnih urah in ni primeren za mlajše otroke)
 • vožnja z motornimi sankami odrasli 105 €, otroci do 12 let 89 €* (v ceni vožnja s sanmi pribl. 2 uri topli napitki, spremstvo angleškega vodnika)

Doplačila po želji na destinaciji:

 • vstopnina za Santa Park in prevoz do parka odrasli 50€, otroci do 12 let 40 €
 • vstopnina za Arktikum 13 € odrasli, otroci 7-15 let: 6 €; družinska vstopnica 30 €.

Termini: 06.12.2019

Opombe:

Predvidoma doplačila za aktivnosti na licu mesta ne bodo možna. Število dvoposteljnih sob z enim ali dvema dodatnim ležiščem je omejeno in potrebna predhodna potrditev. V ceni vseh aktivnosti v naravi (husky safari, vožnja z motornimi sanmi in jelenjo vprego) so vključena topla oblačila, v katerih Vam bo že ob najbolj mrzlih dneh toplo. Le te dobite pred odhodom na aktivnosti v naravi. Decembra so aktivnosti v naravi močno zasedene, zato Vam priporočamo čimprejšnjo rezervacijo vseh želenih aktivnosti. Iskanje severnega sija se odvija v poznih večerno-nočnih urah, zato ne priporočamo otrokom, ki so v večernem času preutrujeni. Severni sij je moč videti le v lepem vremenu, zato ni moč zagotoviti, da se ga na izletu viden.

Rezervacija

Dodatne informacije

POPUSTI za otroke:

 • 200 € otroci do 12 let na dodatnem ležišču
 • 100 € otroci do 12 let na osnovnem ležišču

Zemljevid lokaciježe od
799,00 €

obisk Božičkove vasice na severnem tečajniku v ceni potovanja

posebno letalo iz Ljubljane direktno na severni tečajnik

nastanitev v hotelu 4* v centru mesta

Povezane ponudbe

(2 nočitvi)

Novoletni Dunaj

Obiščite mesto, ki še posebno zaživi ob prazničnem vzdušju.

199.00
Celodnevni izlet

Dragi Kamni In Čudoviti Razgledi Na Avstrijskem Koroškem

Odhod tudi iz Koroške

45,00 € / osebo
(2 nočitvi)

Novoletni Beograd

Preživite najdaljšo noč v vedno bolj popularnem mestu.

159.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.