Kulinarični Carigrad v družbi Bineta Volčiča

Termin: 12.9.2019

Bineta Volčiča najbrž ni treba posebej predstavljati. Je eden naših najboljših chefov – mlad, inovativen in vedoželjen. Z njim lahko zdaj doživite razkošje okusov, ki bo od vas zahtevalo tudi nekaj aktivnosti. 

1. dan: LJUBLJANA–CARIGRAD / topli obrok na letalu, tradicionalno turško kosilo 
V jutranjih urah boste z letališča Jože Pučnik poleteli proti Istanbulu. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. V popoldanskih urah odhod proti mostu Galata in prvi stik s turško kulinariko. V tradicionalni turški restavraciji se boste prepustili zapeljivim okusom turške hrane, hkrati pa vam bo kuhar ponudil vpogled v sestavine in pripravo jedi. Po poznem kosilu sledi križarjenje po Bosporju s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: CARIGRAD / zajtrk, obred pitja čaja, turški kebab
Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno sprehodu skozi zgodovino mesta, od Bizanca do Konstantinopla in do Istanbula. Obiskali boste katedralo Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja in danes muzej. Sprehod po Hipodromu s pogledom na Modro mošejo. Čaka pa vas še obisk starodavnega zbiralnika vode, imenovan Yerebetan Saray, ki s svojo mogočnostjo preseneti vsakogar. Prosto za kosilo. Popoldan nastopi čas za odkrivanje skrivnosti turškega kulinaričnega raja v družbi Bineta Volčiča. Prva postaja bo orientalski bazar začimb, ki ga imenujejo tudi Egipčanski bazar, saj je večina začimb prepeljanih iz Indije in jugovzhodne Azije preko Egipta. Omamni preplet vonjav in okusov pa je le ena izmed čarovnij tega mesta. Sprehodili se boste do znane soseske Beyoğlu in Taksim, ki vas bo navdušila z bogato zgodovino in živahnim uličnim življenjem. Tukaj najdete pristno ulično hrano, tradicionalne sladice, restavracije, kavarne in trgovine. Obisk znamenite ulice boste popestrili zobredom pitja pravega turškega črnega čaja, obvezno s kocko sladkorja in brez mleka. Marsikdo zmotno misli, da je najbolj značilna turška pijača kava, vendar je v resnici to čaj. Črni čaj raste na gričih ob črnomorski obali, med pripravo pa ga pustimo stati v vodi dalj časa kot ostale črne čaje, s čimer pridobi poleg poživljajočega tudi pomirjajoči učinek. Postrežejo ga v majhni stekleničkah, pijejo pa ga praktično povsod. Na poti do hotela se boste ustavili še v Sirkeciju. Tam boste poskusili pravi turški »cag kebab« - vodoravno zložen jagnječji kebab z mesom, mariniranim v turških začimbah in zloženim na manjša nabodala . Postrežejo ga z tankim kruhom – pito in omako »ezme«. Prenočevanje v hotelu. 

3. dan: CARIGRAD / zajtrk, šola kuhanja in kosilo
Po zajtrku bo napočil čas, da preizkusite svoje kuharske veščine in se naučite kuhati izbrane turške jedi v družbi chefa Bineta Volčiča. Obiskali boste znamenito sobotno tržnico, kjer hrano nakupujejo domačini. Za Turke je hrana eden največjih užitkov v življenju, kar boste kmalu opazili. Skozi podobe raznovrstnega sezonskega sadja in zelenjave boste doživeli vrvež tržnice, kjer vas trgovci z ribami, peki in mesarji na vsak način poskušajo privabiti, da obiščete prav njihovo stojnico. Zaupali vam bodo svoje skrivnosti ter ponudili svoje specialitete. Ne pozabite na številne slaščičarne, kjer ponujajo slastne baklave na tisoč in en način, lokum in ostale sladice. Preizkusili boste svoje sposobnosti barantanja in nakupili sveže sestavine za kuharsko delavnico. Temu pa bo sledil čas za kuhanje. Pred vami bo kar zahtevna naloga, saj je turška kulinarika izjemno vsestranska, turška kuhinja pa velja za eno najbogatejših na svetu. V Binetovi družbi in ob pomoči domačih kuharjev boste pripravili več različnih jedi in spoznali številne načine uporabe začimb in kuhanja ter bogato zgodovino jedi.Seveda boste vse pripravljene dobrote tudi poskusili. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: CARIGRAD-LJUBLJANA / pozen kurdski zajtrk, topli obrok na letalu
Zadnje jutro v Carigradu boste začeli nekoliko drugače. Odpravili se boste do umetniško - boemske soseske Cihangir, ki vas bo očarala s svojimi ozkimi ulicami. Obiskali boste eno najbolj priljubljenih restavracij, kjer strežejo tradicionalni kurdski zajtrk. Poskusili boste lokalne sire z začimbami, kajmak, gosti jogurt, murtugo – kašo iz pšenične moke, Vanov slavni med,... Po obilnem zajtrku sledi nekaj časa za lastno raziskovanje mesta. V popoldanskih urah odhod na letališče in polet proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika predvidoma v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 899,00 €

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • topli obroki na letalu
 • avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Istanbulu
 • 3 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah hotelu 4* v središču mesta
 • celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v Hagio Sofijo in rimsko cisterno
 • kosilo v tradicionalni turški restavraciji in plovba po Bosporju
 • obred pitja čaja in turški kebab
 • kulinarična delavnica z vključenim kosilom
 • tradicionalen kurdski zajtrk
 • slovensko in lokalno vodenje
 • organizacija potovanja

Doplačila po želji ob prijavi:

 • enoposteljna soba 89,00 EUR/osebo

Termini: 12.09.2019

Rezervacija

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
899,00 €

 • Doživite orientalski bazar začimb in sobotno tržnico, kjer nakupujejo domačini.
 • Doživite obred pitja pravega turškega črnega čaja.
 • Okusite pravi turški kebab pečen na ognju.
 • Spoznajte razkošje tradicionalnega kurdskega zajtrka.

Povezane ponudbe

(8 dni)

Maroška pravljica

Naj vas začara Maroko z svojimi nadrealističnimi in romantičnimi kraji.

929.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.