KRIŽARJENEJE PO VEČNEM NILU

1.DAN: SLOVENIJA-KAIRO

Malica.

Zbor na ljubljanskem letališču z vodnikom.  Z organiziranim transferjem se bomo iz letališča v Kairu odpeljali v hotel. V Kairu bomo zaznali utrip večmilijonske prestolnice, ki ni samo središče Egipta, temveč tudi arabskega sveta. Prosto. Nočitev  v hotelu s 5*.

 2.DAN: KAIRO

Zajtrk. Kosilo.

Odkrivanje prestolnice Egipta bomo pričeli z ogledom Egipčanskega muzeja, ki ima najbogatejšo zbirko na svetu iz obdobja faraonov. V njem poleg 250.000 predmetov hranijo tudi več kot 3.000 let staro Tutankamonovo bogastvo. Mnoge dragocene zlate predmete so odkrili v njegovi grobnici v Dolini kraljev. Nato se bomo podali na raziskovanje starega dela prestolnice. Povzpeli se bomo na srednjeveško citadelo iz časa Saladina, ogledali si bomo Visečo  cerkev in cerkev sv. Jurija v Koptski četrti, kjer naj bi bivala sveta družina, ko je pribežala v Egipt. Obiskali bomo tudi mošejo Amr ibn al-As  oziroma Amirjeva mošeja, prva mošeja v Egiptu in celotni Severni Afriki zgrajena v sedmem stoletju, kot središče novo ustanovljene prestolnice Egipta. Vmes nas čaka okusno kosilo in še mnogo drugih znamenitosti skozi katere nas bo popeljal vodnik, ki je odraščal in študiral v Kairu.

 

3.DAN: KAIRO – HURGHADA

Zajtrk. Kosilo. Večerja

Vrhunec v Kairu, dan za veličastne piramide in sfingo v Gizi in stopničasto piramido faraona Djoserja v Sakarri. V Gizi nas bodo pričakale  Keopsova kot največja, Kefrenova in Mikerinova. Piramide v Gizi so že v starem veku veljale za eno izmed sedmih čudes sveta. Danes so edino od čudes, ki se je kljub zobu časa ohranilo skoraj nedotaknjeno. Sledil bo ogled bližnjega templja in Sfinge, nenavadne figure z levjim telesom in človeškim obrazom ter glavo faraona, ki je še vedno uganka v pesku. Po kosilu se odpeljemo v Sakaro, kjer si bomo ogledali najstarejšo piramido in prvo stavbo na svetu, ki je bila v celoti zgrajena iz kamna. Nato pa sledi vožnja do Hurghade. Večerja v hotelu in si ogledamo najstarejšo piramido v Egiptu  sledi vožnja v Hurghado. V hotelu all inclusive storitev.

 

4.DAN: HURGHADA

Zajtrk. Kosilo. Večerja.

Dan za sproščanje na hotelski plaži in ogled mesta Hurghada. Ogledali si bomo ribjo tržnico, se sprehodili skozi marino, kjer boste lahko uživali ob kavi v prekrasnem razgledu, nato bomo naredili panoramsko vožnjo do starega dela mesta in si ogledali lokalno tržnico s sadjem in zelenjavo. V hotelu all inclusive storitev.

 

5.DAN: HURGADA - LUXOR

Zajtrk. Kosilo. Večerja.

Po zajtrku vožnja čez kamnito puščavo do Luxorja, kjer se bomo vkrcali na križarko. Po namestitvi si bomo ogledali Karank tempelj, v katerem so vsi pomembni faraoni pustili svoj pečat. Kompleks je velik muzej na prostem in drugo največje starodavno versko mesto na svetu. Večerja in nočitev na ladji.


6.DAN: LUXOR - EDFU

Zajtrk. Kosilo. Večerja.

Po zajtrku se bomo zapeljali na levi breg reke Nil in obiskali Dolino kraljev, ker se nahajajo veličastne grobnice mogočnih faraonov. Spustili se bomo v globoko v grobnice in občudovali njihove velečine in poslikave s hieroglifi. Za doplačilo si boste lahko ogledali tudi grobnico mladega faraona Tutankamona, ki je umrl skrivnoste smrti. Njegova grobnica je edina, ki ni bila izropana, saj jo lovci na zaklade niso našli. Dragoceni predmeti iz grobnice so na ogled v muzeju v Kairu, njegova mumija pa se nahaja v grobnici in jo je tudi mogoče videti. Nato si bomo ogledali še veličasten posmrtni tempelj kraljice Hačepsut in velja za enega izmed neprimerljivih spomenikov starodavnega Egipta. Tempelj stoji pod »živo skalo« in zdi se, kot da bi narava sama ustvarila ta izjemen spomenik. Na poti nazaj se bomo ustavili pri Memnovih kolosih, ki sta edini ostanek nekdaj veličastnega templja faraona Amenofisa III. Vrnemo se na ladjo, kjer bomo do odplutja ladje ležerno uživali v razgledu na Nil, nato pa se bomo prepustitili  počasnemu toku reke, ki nas bo popeljala proti Edfuju. Plovba skozi rečno zapornico v Esni, vse do Edfuja. Večerja in nočitev na ladji.

 

7.DAN: EDFU - KOM OMBO - ASUAN

Zajtrk. Kosilo. Večerja.

Po zajtrku obiščemo enega najbolj ohranjenih templjev, ki so ga gradili kar 200 let. Posvečen je bogu Horusu. Zidovi »pripovedujejo« zgodbo o Horusovi bitki z bogom zla - Sethom. Plovba proti Kom Ombu, kjer si bomo ogledali tempelj, posvečen bogu krokodilu – Sobeku in bogu s sokoljo glavo - Horusu. Plovba proti Asuanu, večerja in nočitev na ladji.

 

8.DAN: ASUAN

Zajtrk. Kosilo. Večerja.

V zgodnjih urah možnost ogleda čudovitega Abu Simbla (doplačilo), ki je na seznamu svetovne dediščine UNESCO, dveh znamenitih templjev faraona Ramzesa II. Povratek na ladjo. Po osvežitvi možnost ogleda nubijske vasi (doplačilo), kamor se bomo podali s čolni in kjer bomo spoznali vsakdanje življenje in običaje Nubijcev. Večerja in nočitev na ladji.  

 

9.DAN: ASUAN -HURGADA

Zajtrk. Večerja.

Po zajtrku bomo zapustili ladjo, si ogledali še Asuanski jez. Asuanski jez je eno od sedmih novih čudes sveta našega časa. Projekt je bil drzen in morda celo revolucionaren sredi 20. stoletja. Njegov neposredni namen je zadržati vode velikega Nila, ki ga upravičeno imenujejo najdaljša reka na svetu. Zaradi dobro izbrane lokacije jezu se nivo vode v reki vedno vzdržuje na optimalni ravni. Na jezu je bila zgrajena tudi elektrarna, ki z električno energijo oskrbuje ne samo obalna mesta, temveč celotno državo. Nato vožnja v Hurghado, namestitev, večerja. V hotelu se koristi all inclusive storitev.

 

10.DAN: HURGHADA

Zajtrk. Večerja.

Prosto za sproščanje v hotelu in ob hotelski plaži ali snorklanje med koralnimi grebeni ali deep safari (za doplačilo). V hotelu se koristi all inclusive storitev.

11.DAN: HURGHADA – SLOVENIJA

Zajtrk.

Transfer do letališča v Hurghadi in let v Slovenijo.

Informacije o ponudbi

Cena: 1.150,00 €

Minimalno število oseb: 10

Cena vključuje:

 • Vsi transferi z udobnimi vozili
 • Vodnik
 • 2x nočitev v 5* hotelu v Kairu z zajtrkom
 • 4x nočitev na 5* križarki; storitev: polni penzion
 • 4x nočitev v 5* v Hurghadai; storitev: all inclusive
 • Vstopnine: Giza (piramide & sfinga), piramida v Sakarri, kosilo
 • Vstopnin za Egipčanski muzej, kairsko citadelo, koptski Kairo
 • Vstopnina Karnak tempelj, Dolina kraljev, posmrtni tempelj Hačepsut, Memnova kolosa
 • Vstopnina za tepelj Edfu in Kom ombo
 • Ogled Asuanskega jezu
 • Organizacija in stroški agencije

Doplačila po želji:


Doplačila po želji ob prijavi:

 • Doplačilo za eno posteljno sobo = 336 eur

Obvezno doplačilo:

 • povratna letalska karta Ljubljana-Kairo -Hurghada -Ljubljana 
 • viza = 28 EUR
 • Napitnina = 35 EUR (plača se vodniku v Egiptu)

Doplačila po želji na destinaciji:

 • izlet v Abu Simbel = 80 EUR
 • obisk Nubijske vasi = 30 EUR
 • snorklanje na koralnih grebenih s kosilom =30 EUR
 • deep safari s kosilom =30 EUR
 •  ogled Istanbula =20 EUR
Rezervacija

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slikže od
1.150,00 €

 • UGODNO
 • UDOBNO
 • VRHUNSKI VODNIK

...

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.