Kretska pravljica

1. dan: SLOVENIJA - KRETA

Zbor potnikov na letališču JP v Ljubljani. Polet proti sončni Kreti, ki nas bo že iz zraka pozdravila v vsem svojem razkošju. Nastanitev v letoviškem središču.

2. dan: GRŠKE POČITNICE - PO ŽELJI IZLET Z LADJICO ALI OBISK GRŠKEGA VEČERA

Dan namenjen kopanju in raziskovanju otoka. Priporočamo križarjenje z ladjico, kjer bomo križarili okrog enega največjih naravnih pristanišč na svetu ter nepozabni obisk grškega večera, kjer se bomo prepustili pristnemu kretskemu temperamentu.

3. dan: KRETA – mini križarjenje na otok SPINALONGA - KRETA

Zajtrk in vožnja v slikovito mestece Agios Nikolaos, od koder se bomo z ladjico odpravili na zgodovinski skrivnosti otok Spinalonga. Benečani in Otomani so poskrbeli za arhitekturno podobo otočka, pretresljive in šokantne zgodbe o gobavcih in njihovih prebivališ- čih, pa nas popeljejo v bližnjo zgodovino skrivnosti in vznemirjenja. Po ogledu otoka, bomo zapluli v zaliv Kolokitha in si vzeli nekaj časa za kopanje na eni izmed dveh prečudovitih plaž (približno 1 h – 1,5h). Po prijetni osvežitvi v kristalno čistem morju, se bomo vrnili na ladjo, kjer nas bo že čakala slastna grška žar pojedina (vključeno v ceno izleta). Polni energije in dobre volje se bomo vrnili v Agios Nikolaos, kjer bomo imeli nekaj prostega časa za raziskovanje prikupnega mesteca. Vrnitev v hotel.

4. dan: IZLET V SOTESKO SAMARIA

Treking v soteski Samarija. Samaria velja za eno najdaljših in najlepših evropskih sotesk, ki meri skoraj 17 km. Med potjo se bomo ustavili v vasici Samarija, od koder so se prebivalci izselili, še vedno pa ostajajo stalne prebivalke kretske avtohtone koze Kri kri. V soteski bomo imeli več možnosti, da se odžejamo z vodo, ki izvira v Samariji. Na koncu pohoda bomo prišli do obale v vasico Agia Roumeli, kjer se bomo osvežili v libijskem morju in nato prijetno utrujeni z ladjico odpeljali do vasice Hora Sfakion, kjer nas bo čakal avtobus in nas odpeljal nazaj do hotela.

5. dan: HERAKLION IN PALAČA KNOSSOS

Kreta, kakršne preprosto ne smete zamuditi! Izlet bomo začeli z obiskom ostankov veličastne knosoške palače, ki je bila pred 4000 leti gospodarsko, politič- no in versko središče minojske civilizacije. Sledi voden ogled skrivnostnih izkopanin, ki ležijo le 5 km od današnjega glavnega mesta Herakliona in kjer naj bi po legendi nekoč prebival sam kralj Minos s svojo strašno pošastjo Minotavrom. Nekaj prostega časa in vožnja do središča glavnega mesta otoka Herakliona. Voden ogled mesta in prosti čas za kosilo in nakup spominkov. Na koncu izleta pa sledi še voden ogled arheološkega muzeja v Heraklionu. Vrnitev v hotel.

6. dan: GRŠKE POČITNICE

Dan namenjen kopanju in samostojnemu raziskovanju otoka.

7. dan: PO ŽELJI ODKRIVAMO JUŽNI DEL KRETE (FESTOS, GORTHYNA IN MATALA)

Počitnice ali po želji izlet v za mnoge najlepši predel Krete; čudovito pokrajino, arheološke ostanke in priljubljene peščene plaže. Najprej se boste zapeljali mimo glavnega mesta otoka in pot nadaljevali skozi gričevje bogato poraščeno z vinsko trto do največje in najbolj rodovitne nižine Messare. Tukaj boste obiskali glavno mesto nekdanje Rimske province, antični Gorthys, ki je bilo središče otoka v času rimske vladavine. Arheološko najdišče je še posebej zanimivo zaradi odlično ohranjenega v kamnite bloke vklesanega najstarejšega zakonika v Evropi in ostankov prve otoške bazilike. Sledil ogled druge največje minojske palače na Kreti v Festos. Od tam se odpira krasen panoramski razgled vse od gorovja Ida do planote Lashiti. Vrnitev v hotel.

8. dan: KRETA - SLOVENIJA

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Polet proti Sloveniji.

Informacije o ponudbi

Cena: 859,00 €

Minimalno število oseb: 35

Cena vključuje:

Letalski prevoz Ljubljana - Heraklion - Ljubljana, sedem nočitev z zajtrki v turističnem objektu 3* v enem izmed večjih letoviških središč, izlet v Heraklion&Knossos (vstopnina v palačo Knossos ni vključena), mini križarjenje na otok Spinalonga in kosilo, treking v sotesko Samaria, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji ob prijavi:

enoposteljna soba 180 €.

Doplačila po želji na destinaciji:

vstopnine po programu po želji.

Termini: 07.07.2018

Opombe:

 razpored izletov in ogledov po dnevih se lahko spremeni (končna informacija na destinaciji pri predstavniku). Dodatni izleti bodo zagotovljeni ob zadostnem številu prijav na posamezni izlet. Na Kreti potnike sprejme Palmin predstavnik in poskrbi za informacije in vodenje izletov.

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
859,00 €

v ceni že vključeni trije celodnevni izleti po otoku; izlet v Heraklion, grško glavno mesto z obiskom slavne palače Knossos in arheološkega muzeja; treking v soteski Samaria, eni najlepših sotesk v evropskem merilu ter izlet z ladjo na skrivnostni otok Spinalonga
 
 po želji izlet na južni del otoka v Matalo, izlet na otok Chrissi, izlet na Santorini
 
 po želji obisk tradicionalnega grškega večera
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.