Koroška: zakladnica doživetij

Termin: 21.10. in 24.10.

Ko prispete na Koroško  vas tam že čakam jaz, Nina, vaša vodnica.

Najprej obiščemo center mesta Slovenj Gradec, kjer bomo ob vodenem ogledu prisluhnili zgodbam o zgodovini mesta. Ogled vključuje obisk cerkve sv. Elizabete, zunanji ogled dvorca Rotenturn in srednjeveškega centra. Izvedeli bomo tudi zakaj se mesto imenuje »mesto miru«. Mesto ima posebno atmosfero in zaradi fasad hiš iz 19. stoletja boste se mogoče počutili kot prestavljeni v čas ko je živel Hugo Wolf. Lahko si boste privoščili Hugov najljubši napitek, kavo, ki jo ponudijo skupaj z smetano in pralino.

Sledi ogled turistične kmetije kjer vam postrežejo z domačo salamo in jabolčnim moštom (možnost nakupa domačih dobrot in tudi malica), s turističnim vlakom se zapeljemo v divjačinsko oboro vse do lovske koče kjer je ogled lovskih trofej.

Nato se bomo zapeljali proti Ravnam na Koroškem, ki so še v današnjih časih znane kot železarsko mesto. Zapeljali se bomo v grajski park in si od zunaj ogledali mogočni dvorec, ki je sedaj sedež osrednje knjižnice. Vseskozi nas bodo ob poti spremljale »Forma vive«, kiparske umetnine iz jekla in železa, umeščene v urbane ambiente mest in okolice.

Pot bomo nadaljevali po Mežiški dolini do Mežice, kjer se nahaja muzejski rudnik v katerega se bomo zapeljali z rudniškim vlakcem. Ko bomo prispeli v globoko v osrčje nekdanjega rudnika se bomo z muzejskim vodnikom sprehodili po rovih in izvedeli veliko novega o odkopu svinčeve in cinkove rude  v teh krajih in nekdanjem težkem življenju knapov.

Opozorilo: skupaj se prehodi 400 stopnic, rudnik ima konstantno temperaturo 10 stopinj. Osebah starim manj kot 5 let vstop ni dovoljen.

Informacije o ponudbi

Cena: 35,00 €

Minimalno število oseb: 2

Cena vključuje:

Kmetija Klančnik: pokušina domačih dobrot in vožnje s turističnim vlakom in malica pri Klančniku( za pečen odojek ali golaž),Rudnik Mežica:  ogled muzejskega rudnika z vlakcem in peš; organizacija in izvedba izleta z liceneciranim vodnikom.

Doplačila po želji:

avtobusni prevoz ali prevoz kombijem, dodatni ogledi, kosilo, pijača pri obrokih.

Popusti:

za otroke je cena: 25€

Termini: 21.10.2020, 24.10.2020

Rezervacija

Dodatne informacije

Potuje se z lastnim prevozom od točke do točke. Ni organiziranega avtobusnega prevoza.

Lahko uredimo tudi možnost nočitve povsod po Koroškem ( tudi na turistične bone). Po želji organiziramo prevoz do Koroške z javnimi prevoznimi sredstvi.

Število mest je omejeno zaradi zagotavljanja varnosti.

Brezplačna vodenja financirana Slovenska turistična organizacija.

Galerija slikže od
35,00 €

  • brezplačen voden ogled Koroške
  • ni klasičen "bus izlet"
  • obisk rudnika Mežica
  • obisk kmetije Klančnik
Rezervacija

Povezane ponudbe

(2 nočitvi)

Podzemne dogodivščine

Vikend na Koroškem nabit z pozitivno energijo! Vnovčitev bona možna!

100.00
Celodnevni izlet

Mlini in Mošt

Skozi dolino mlinov po cesti mošta!

35,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Koledar vodenj po Sloveniji

Vabljeni na brezplačna vodenja!

0,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Vonj po volčji kavi

Brezplačno vodenje po rojstnem mestu Huga Wolfa financirano s strani STO

0,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.