Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih
Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu  aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.


Program:
1. DAN: SPLIT/OKOLICA - POVLJA - SUMARTIN - MAKARSKA
Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. v okolici, kjer sledi vkrcanje na ladji. Plovba na otok Brač in začetek kolesarske ture v mestu Povlja. Kolesarjenje po panoramski cesti na južno stran otoka, do  mesta Sumartin, kjer nas bo čakala ladja. Nekaj prostega časa za kopanje in oddih ter plovba proti Makarski. Večerja in nočitev (cca. 15 km).
 

2. DAN: MAKARSKA - IGRANE
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Pot nas bo vodila skozi najlepše kraje makarske riviere kot so Podgora, Tućepi, Igrane in Živogošče. Naša ladja nas bo čakala v mestu Igrane, kjer bomo tudi prenočili (cca. 30 km). 
 

3. DAN: SUĆURAJ - POKRIVENIK - VRBOSKA
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Panoramska cesta nas bo vodila skozi vasice Selca in Bogomolje do Zastražišća od koder sledi slikovit spust v zaliv Pokrivenik, kjer nas bo čakala naša ladja. V tem zalivu so snemali tudi film bratovščina Sinjega galeba. Po končani kolesarski turi bo nekaj časa tudi za kopanje. Sledi plovba do ribiškega mesta Vrboska, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).
 

4. DAN: BOL - VIDOVA GORA - MILNA
Jutranja plovba na otok Brač. Naša kolesarska tura se bo začela v znanem turističnem mestu Bol, kjer si bomo ogledali tudi znamenito plažo ˝zlatni rat˝. Sledil bo vzpon po panoramski cesti do Gornjega Humca, kjer si bomo privoščili okrepčilo. Nadaljevanje kolesarjena proti Vidovi gori, ki je tudi najvišji vrh jadranskih otokov. Ves naš trud bo poplačan z prekrasnimi razgledi na sosednje otoke.  Po kratkem oddihu bo sledil spust mimo Nerezišća, do našega cilja v Milni, kjer nas bo čakala ladja (cca. 55 km).
 

5. DAN: MILNA - MASLINICA - STOMORSKA
Po zajtrku jutranja plovba proti Šolti. S kolesarjenjem bomo začeli v Maslinici. Slikovita pot nas bo vodila v notranjot otoka skozi slikovite vasice na poti pa bomo obiskali oljarno z degustacijo olivnega olja. Naš današnji cilj bo v Stomorski, kjer bomo tudi prenočili (cca. 25 km).
 

6. DAN: STOMORSKA- SPLIT/OKOLICA
Jutranja plovba do naše začetne točke mesta vkrcanja. Po zajtrku slovo od posadke in zaključek potovanja.

Informacije o ponudbi

Cena: 435,00 €

Minimalno število oseb: 20

Cena vključuje:

5 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino

Doplačila po želji:

enoposteljna kabina 115 €, najem kolesa 50 €, kabina na zgornji palubi 40 €,  vstopnine na poti, v primeru manjšega števila oseb (16-20 oseb): 65 €

Obvezno doplačilo:

luške in turistične pristojbine 25 € (na licu mesta)

Termini: 13.05.2019

Opombe:

lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)

Rezervacija

Galerija slikže od
435,00 €

s kolesom po jadranskih otokih

veliko časa tudi za kopanje

udobno bivanje na ladji

Povezane ponudbe

(3 dnevi)

Kraški kolesarski vikend paket

155.00
(5 nočitev)

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih

Termin: 13.5. - 18.5.2019

435.00
(2 dneva)

S kolesi po Karantanskih poteh do Koroških Slovencev danes

Termin: 1.6. - 2.6.2019

190.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.