KAPADOKIJA

PROGRAM POTOVANJA:

 

Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!


1. dan | polet proti Antalyi

Na letališču Ljubljana vas dve uri pred poletom pričaka predstavnik agencije, sledi prijava na let in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.


2. dan | Antalya – Konya – Kapadokija

Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu na območju Kapadokije.


3. dan | mesečeva pokrajina Kapadokija

Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah, po zajtrku, vožnja po tej nadrealistični in pravljični deželi 

s postanki za fotografiranje. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Povratek v hotel in nočitev.


4. dan | Göreme

Zajtrk. V mestu Göreme si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dih jemajoče pokrajine. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel in nočitev.


5. dan | Kapadokija – Antalya

Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu in nočitev.


6. dan | Antalya – slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel in nočitev.


7. dan | prosto ali udeležba na fakultativnem izlet

Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel in nočitev.


8. dan | povratek domov

Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti domu.

 

Pomembno opozorilo:

Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od vstopa v Turčijo.

Trenutni pogoji za vstop v Turčijo: negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur, potrdilo o drugem cepljenju, ki je starejše od 14 dni, potrdilo o prebolelosti COVID 19, ki ni starejše od 6 mesecev, za potnike, ki so dopolnili 12. leto starosti.

Več informacij in aktualne informacije najdete na:

https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf

Pred vstopom v Turčijo se je potrebno registrirati na: https://register.health.gov.tr

Pred povratkom je potrebna registracija na: https://app.euplf.eu/#/

Informacije in pogoje za povratek v Slovenijo najdete na: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

Informacije o ponudbi

Cena: 518,00 €

: 418,00 €

Cena vključuje:

letalski prevoz Ljubljana- Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski prevoznik (med letom Ljubljana-Antalya je tehnični postanek v Istanbulu. Možen je še tehnični postanek v Zagrebu. Med postankom potniki ostanejo v letalu)

7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi

7 x polpenzion

ogledi z vstopninami: Mevlana, Göreme, Uchisar, Sultanhani, Antalya in slap Karpuzkaldiran

prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom

slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)

organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Doplačila po želji:

fakultativnih izletov in storitev

dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu

stroškov osebne porabe

pijače ob obrokih

zdravstvenega zavarovanja

testov in potrdil testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)

napitnin za lokalne vodnike in šoferje – priporočen znesek 15€

 

Doplačila po želji ob prijavi:

parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana – 8 dni – 35,-EUR na vozilo 

Obvezno doplačilo:

doplačilo za uporabo enoposteljne sobe (če oseba potuje sama) 110,-EUR

Doplačila po želji na destinaciji:

poldnevni izlet Ortahisar & dolina ljubezni z vključenim kosilom cca 45 EUR na osebo • turški večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače cca 45 EUR na osebo • sema (ples dervišev) cca 20 EUR na osebo • celodnevni izlet v Alanyo s kosilom (7. dan) cca 45 EUR na osebo • jeep safari po Kapadokiji cca 50 EUR na osebo • polet z balonom (starostna omenitev) cca 110 EUR na osebo (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev). Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

Termini: 11.11.2021

Opombe:

Potniki med letom z letalom nimajo spremstva

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.

Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.

Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Rezervacija

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3


že od
418,00 €

 

  • ogledi z vstopninami
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.