Jesen na panoramski cesti

Pot nas vodi na Avstrijsko Koroško kjer pri Beljaku zavijemo mimo Osojskega jezera in naprej mimo Bad Kleinkircheima. Začnemo se dvigati po zaviti cesti, ki je včasih v reklamah prestižnih avtomobilskih znamk. Cesta nas popelje vse do Turracher Höhe, znanega smučarskega središča. Naredimo postanek in se sprehodimo ob jezeru.

Spustimo se spet navzdol do vstopa na gorsko panoramsko cesto Nock.

Zapeljemo se na 34km dolgo cesto, ki jo v tem času že obdajajo drevesa, ki spreminjajo zeleno listje v jesenske barve. Sploh macesni žarijo v zlato-rumeni barvi.

Iz ceste so prelepi pogledi na pogorje Nock, ki med drugim tudi biosferski park in pod okriljem Unesc-a. Ustavimo se ob jezeru na poti, se sprehodimo do njega, ustavimo se tudi na dveh kopastih vrhovih, obadva visoka čez 2000 m.n.v. Mogoče bomo celo uzrli kakšne gamse  ali svizce, sigurno pa nas bodo pozdravljale krave, ki se pasejo tam.

Izstopimo na drugi strani in se počasi pripeljemo v Gmünd. Gremo na ogled mesta, ki je eno najbolj očarljivih na Koroškem in spada med majhna srednjeveška mesta Avstrije. Po ogledu imamo nekaj prostega časa v mestu, kdor želi si lahko ogleda še privatno zbirko Porsche avtomobilov in se počasi podamo proti domu.

Na poti se ustavimo ob Miljskem jezeru in naredimo kakšno fotografijo. Jezero med visokimi hribi je povezano z Slovani in začetkom krščanstva v teh krajih. Sledi vožnja domov.

Informacije o ponudbi

Cena: 35,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, vstopnino za panoramsko cesto Nock, organizacijo in vodenje izleta z licenciranim vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

kosilo, dodatni ogledi (zbirka Porsche avtomobilov),

Obvezno doplačilo:

 ob manjšem številu oseb je doplačilo 10€/os.

Popusti:

otroci do 12 leta: - 10% popusta

Termini: 03.10.2020

Rezervacija

Dodatne informacije

ODHODI : Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Velenje, Žalec, Trojane, Ljubljana

Galerija slikže od
35,00 €

  • Vožnja po prelepi panoramski cesti čez pogorje Nock

    Obisk očarljivega srednjeveškega mesta Gmünd

    Sprehod ob jezeru na 1795m .n.v.

Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Ajda in mošt

Jabolčno vino ali mošt ter jedi iz ajde so veljali za jed in pijačo revnih ljudi, danes pa so priznane kot kulinarične posebnosti.

27,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Celovec in Minimundus

Celodnevni izlet v prestolnico Koroške!

27,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.