Izrael

Zagotovljeni odhodi: 25.10., 26.12.2019 in 14.3.2020


1. dan: LJUBLJANA/ZAGREB - TEL AVIV - BETLEHEM

Zbirališče potnikov na JP Ljubljana oz. prevoz Zagreb. Letalski prevoz preko Istanbula v Tel Aviv. Po pristanku vožnja v  Tel Aviv, drugo največje mesto države, ki se razprostira na 52 km² površine in šteje 405.000 prebivalcev. Ogled starodavne Jaffe, kjer se je na puščavskem predelu leta 1909 začelo razvijati mesto. Zaradi ugodnih klimatskih razmer se je mesto začelo razvijati v sodobno turistično destinacijo.  Prevoz v Betlehem, večerja in nočitev.

2. dan: BETLEHEM - MRTVO MORJE - EILAT

Zajtrk in nato vožnja proti Mrtvemo morju, edinstvenem naravnem čudežu, ki leži v najnižji depresiji na svetu. Zaradi izjemne slanosti v njem razen nekaj bakterij ni življenja. Del popoldneva prosto za nepozabno doživetje - mrtvomorsko razvajanje: sončenje, lebdenje, mazanje z zdravilnim blatom.... V popoldanskih urah prihod v največje izraelsko počitniško letovišče - Eliat. Nastanili se bomo v hotelu ob Rdečem morje, si privoščili dobro večerjo in se odpravili na večerni sprehod po razsvetljenem mestecu.

3. dan: EILAT - POČITNICE

Dan boste namenili počitnikovanju. Možnost izleta z ladjico na koralni greben, jeep safarija z obiskom Timna parka ali obisk Marina Parka, kjer boste lahko občudovali fauno Rdečega moreja. Po želji pa zgolj počitnikovanje...

4. dan: EILAT - MASADA - KUMRAN - BETLEHEM

Po zajtrku vožnja v Masado, hebrejsko utrdbo, kamor so se po padcu Jeruzalema zatekli privrženci sekte zelotov, ki so raje izbrali skupinski samomor kot rimsko maščevanje. Proti doplačilu se boste z vzpenjačo povzpeli na vrh hriba, od koder je izjemen razgled na okoliško pokrajino. Naslednji postanek bo v Kumranu, kjer so v jamah odkrili znamenite Mrtvomorske rokopise. Nastanitev v hotelu v Betlehemu.

5. dan: CELODNEVNI OGLED JERUZALEMA

Celodnevni ogled Jeruzalema, mesta, ki je močno povezan z zgodovino Judov, kristjanov in muslimanov. Mesto, razdeljeno na različne verske četrti, je del svetovne kulturne dediščine. Ogledali si boste najpomembnejše znamenitosti in sicer Oljsko goro z judovskim pokopališčem, park Getsemani, kjer je Juda Iškarijot izdal Jezusa, križev pot s 14 postajami, ki se konča pri cerkvi Božjega groba; nato se boste podali do Zidu žalovanja, ki je edini ostanek Salamonovega svetišča ter naprej po judovski četrti, mimo Cardo maximusa, skozi armensko in krščansko četrt vse do pisane muslimanske tržnice. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: BETLEHEM - HAIFA - CEZAREJA - NAZARET

Vožnja v zeleno mestece Haifa, ki se razprostira na pobočju gore Karmel. Ogled mesta s prelepim parkom Bahai. Nadaljevanje poti do Cezareje, edinega izraelskega mesta, ki ga upravlja privatna družba. To slavno rimsko mesto je v 1. st. pr. n. št. zgradil Herod Veliki in ga posvetil cesarju Avgustu. Veličino Rima še danes obujajo dobro ohranjeni gledališči, akvadukt in staro pristanišče. Zaključili bomo v Nazaretu, kjer bo ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: KAFERNAUM - TABGHA - GORA BLAGROV - TEL AVIV

Vožnja do svetopisemskih krajev ob Galilejskem, Genezareškem in Tiberijskem jezeru. Najprej do Kafernauma, ki ga imenujejo tudi Jezusovo mesto. Obisali boste Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4.st. Nadaljevali boste s Tabgho, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, na kar še vedno spominja cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. Oglede ob Galilejskem jezeru boste nadaljevali na Gori Blagorov, kjer stoji zanimiva cerkev iz 20. stoletja. Sprehodili se boste po starem delu mesta in tržnici.  V poznih večernih urah prevoz na letališče in prijava na polet proti  Istanbulu in Ljubljani.

8. dan: TEL AVIV - LJUBLJANA/ZAGREB - SLOVENIJA

Predviden pristanek v  Ljubljani oz. Zagrebu. V primeru pristanka na letrališču v Zagrebu, organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane.

Informacije o ponudbi

Cena: 1.389,00 €

Cena vključuje:

 • letalski prevoz iz Ljubljane ali Zagreba v Tel Aviv in obratno, letališke in varnostne pristojbine
 • 6 polpenzionov in ena nočitev z zajtrkom
 • nastanitev v hotelih 3/4*
 • avtobusni prevoz po programu
 • lokalno in slovensko vodenje
 • oglede in vstopnine po programu
 • organizacijo potovanja

Doplačila po želji ob prijavi:

 • enoposteljna soba 290 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet v Jordanijo 198 €

Doplačila po želji na destinaciji:

 • osnovne napitnine (tudi otroci) 55 €
 • vzpenjača v Masadi 18  €
 • izleti v Eliatu (jeep safari, obisk podvodenga parka Marina park, izlet z ladjico)

Opombe:

V primeru prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidljivim okoliščinam si pridržujemo pravico prilagajanja programa z zaporedjem ogledov in krajem nastanitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen.

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 20 in 29 potnikov 80 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 5 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
Rezervacija

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
1.389,00 €

celovit ogled Izraela

ogled svetopisemskih krajev - Jeruzalem, Galilejsko morje, Betlehem in Nazaret

obisk modernega Tel Aviva, haife ter razvajanje ob Rdečem morju

Povezane ponudbe

(9 dni)

Tajska

V 9 dneh raziščite deželo smehljajev

1660.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.