Istanbul in Moja boš

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL IN TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.10 in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.

2. dan: ISTANBUL

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Zvečer predlagamo odhod na turški večer s folklornim programom in večerjo. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU OB KATEREM ŽIVITA JUNAKA SERIJE)

Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživela bo zgodba junakov iz serije MOJA BOŠ in bosporske legende…. Izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in tako kot junaka iz serije pogledali proti Evropi in si mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4. dan: ISTANBUL– LJUBLJANA

Zajtrk. Predlagamo izlet v Eyup in z gondolo na razgledno točko s pogledom na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano.

Informacije o ponudbi

Cena: 399,00 €

Minimalno število oseb: 25

Cena vključuje:

letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130€, prevoz letališče - hotel - letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji ob prijavi:

enoposteljna soba 18€/noč, turistična pristojbina 2€/noč, odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni, doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 20) 40€, prijavnina 15€. 

Doplačila po želji na destinaciji:

vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju 25€, izlet v Eyup 25€, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55€, ena vožnja z tramvajem pribl.1,40€. Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju. 

Termini: 19.04.2018, 31.05.2018, 29.06.2018, 24.08.2018, 21.09.2018, 19.10.2018, 16.11.2018

Opombe:

V organizaciji turistične agencije Jazon-6.

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe za
399,00 €

spoznajte mesto junakov iz serije MOJA BOŠ.

Popeljite se po bosporski ožini in uživajte v pokrajini iz serije.

prehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto.

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.