Irska

1. DAN: LJUBLJANA – MANCHESTER - BELFAST

Polet v jutranjih urah iz Ljubljane v Manchester. Sledi zanimiva vožnja po angleški pokrajini v pristanišče in vkrcanje na trajekt. Po pristanku vožnja v Belfast. V prestolnici Severne Irske - Belfastu, so številne znamenitosti le nekaj minut oddaljene druga od druge. Belfastski humor je črn in piker. Po ogledu znamenitosti kot so Opera, Botanični vrt in propagandne poslikave na hišah, sledi prenočevanje v okolici Belfasta.

 

2. DAN: GIANT'S CAUSEWAY

Zadnji ogledi Belfasta morda ta dan še do Titanik četrti, kjer so izdelali Titanik in kjer je danes sodoben muzej v naravni velikosti ladje. Informativni ogled in nadaljevanje proti največjemu naravnemu čudesu – Velikanovemu nasipu (Giant ‘s Causeway). Sestavlja ga ogromno šestero kotnih stebrov, ki se spuščajo v morje kot ozka polica. Po ogledu tega čuda narave sledi prijetno nadaljevanje poti proti Sligu, oz. proti hotelu.

 

3. DAN: SLIGO - GALWAY

Po najbolj neokrnjenem in slikovitem predelu Irske boste prispeli do živahnega mesta Galway. Sprehod do osrednjega trga po lesenih mostovih in slikovitih ulicah. Gričevnato pokrajino Burren zaznamuje sivapnenec in neposeljenost, tu najdemo čudovito travniško cvetje, sijajno glasbo in na stotine starih spomenikov.

 

4. DAN: CLIFF OF MOHER – BUNRATY CASTLE

Sapo vam bodo vzeli Moherski klifi, ki se dvigajo nad strmimi prepadi. Sledi ogled enega najbolj avtentičnih irskih gradov Bunraty Castle. V sklopu tega si ogledamo tudi park, katerega zaznamuje predstavitveno področje irskega podeželja 19. stoletja. Proti Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon in prispeli do najlepše irske varice Adare, z očarljivo lego in s slamo kritimi zidanicami.

 

5. DAN: RING OF KERRY – CORK

Najprej vožnja po delu znamenitega Ring of Kerry nato se bomo napotili proti gradu Blarney, kjer boste poljubili znameniti kamen na grajskem obzidju. Sledi raziskovanje mesta Cork, leta 2005 evropska kulturne prestolnice. Pravijo, da je to idealno mesto za pohajkovanje. Veliko časa ne bo, malo pa že! Sledi vožnja v smeri Dublina. Prenočevanje.

 

6. DAN: DUBLIN

Dan bomo preživeli v Živahnem Dublinu. Ogled Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Nekaj prostega časa v mestu. Nočitev v okolici.

 

7. DAN: DUBLIN – MANCHESTER

Še zadnji ogledi mesta: Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Popoldan vkrcanje na trajekt in vožnja do pristanišča v Hollyheadu ter naprej proti Liverpoolu oz Manchestru. Namestitev v hotelu in nočitev.

 

8. DAN: MANCHESTER - LJUBLJANA

Zgodnja vožnja na letališče v Manchestru in polet v Ljubljano.

Informacije o ponudbi

Cena: 1.189,00 €

Cena vključuje:

letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, štiri nočitve z zajtrki in tri polpenzione v hotelih 3*, avtobusne prevoze po Irski, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacije potovanja

Doplačila po želji na destinaciji:

dodatni izleti ali večerne prireditve, vstopnine po izbiri, po muzeju oz galeriji (Trinity College, Book of Kells, grad);ogled in degustacija piva ter viskija s spremstvom vodnika.

Termini: 27.04.2019, 25.05.2019, 22.06.2019, 01.07.2019, 07.07.2019, 21.07.2019, 04.08.2019, 18.08.2019, 01.09.2019, 26.10.2019

Opombe:

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 30 in 39 potniki 50€, med 20 in 29 potniki 80 €.

Rezervacija

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
1.189,00 €

ogled Dublina in Belfasta

dih jemajoče Moherski klifi

vožnja po delu znamenitega Ring of Kerry

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.