Gremo češnje rabutat

TERMIN: nedelja 5.6.

Vabljeni in videli boste da je z nami dobro češnje zobat!

Odhod iz Koroške in Zasavja!

Na pot krenemo v jutranjih urah. Dan bomo preživeli v Goriških Brdih, kjer bo polno etnoloških vsebin, kulturnih in športnih prireditev ter zabave za vse generacije. Goriška Brda so ena najbolj očarljivih pokrajin. Dežela prijetnega sredozemskega vpliva, rodovitne zemlje, bujnega rastja, vinske trte ter drugih sadov – ČEŠNJE, marelice in breskve.

Najprej se odpravimo v vas Gonjače. Tam se po 144 stopnicah vzpnemo na razgledni stolp. Ob lepem vremenu se z njega odpre veličasten razgled na vse štiri strani neba: Brda, Julijske in Karnijske Alpe, Dolomite, Furlanijo, Tržaški zaliv, Kras, Vipavsko dolino in Trnovski gozd. Naslednji cilj je sosednja srednjeveška vas Šmartno, ki predstavlja geografsko središče Brd. Vas leži na Griču, obdana je z obzidjem in obrambnimi stolpi. Po ozkih ulicah »gasah«, se bomo sprehodili vse do mogočne baročne cerkve svetega Martina, po kateri je vas Šmartno dobila ime. Nato se zapeljemo skozi vas Biljana, ki velja za eno najlepših briških vasi in je bila ena glavnih lokacij snemanja serije Ena žlahtna štorija.

Sledi obisk festivala češenj. Ogledali si bomo razstavo češenj, se sprehodili med stojnicami, okušali dobrote briških kmetij, opazovali folklorne in glasbene skupine. Seveda boste češnje lahko tudi ugodno kupili. Ne bo manjkala tudi vinska degustacija z briškim prigrizkom. Pozno popoldan povratek.

Informacije o ponudbi

Cena: 49,00 €

Cena vključuje:

prevoz s sodobnim avtobusom po programu z vsemi cestninami in parkirninami, zunanje oglede po programu, voden ogled vasi Šmartno, degustacija vina v vinski kleti, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu. 

Doplačila po želji:

morebitni dodatni ogledi in degustacije, kosilo. 

Termini: 05.06.2022

Opombe:

Prijave zbiramo do: 30.5.2022

Rezervacija

Dodatne informacije

Pokličite za več informacij!

Opomba: v primeru, da se cene na trgu dvigujejo za 10%, si dovoljujemo spremembo cen. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa!

Galerija slik

Predstavitveni videože od
49,00 €

  • čudovit praznik češenj
  • zobanje dišečih češenj v prelepih Goriških Brdih
  • degustacija vina in briške vasice
Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

PO PRLEŠKIH POTEH

Odkrijete in doživite lepote vinorodne dežele

38,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Kamerat vabi v kino

Obisk festivala delavskega filma "Kamerat" 2.7.2022

35,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Dan v Rdečih revirjih

Obisk festivala »Rdeči revirji« 4.6.2022

29,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.