Granati in dolina Malte

Dolina reke Malte je poznana po slapovih in akumulacijskem jezeru na koncu doline, ki leži 1902 m nad morjem. Tja se zapeljemo po ozki 14,5 km dolgi panoramski cestiJezero je zajezeno z 200 m visokim in kar 626 m dolgim jezom, po katerem se lahko sprehodimo. Največja znamenitost jezu je zagotovo ploščad SKYWALK.

Nedaleč od parkirišča je restavracija, kjer se lahko okrepčamo. Vsekakor pa se nam splača podati na prijeten sprehod do katere od koč ob jezeru, koder vodi čudovita makadamska pot.

Popoldne, ko se vrnemo v dolino, se zapeljemo ob prelepem Miljskem jezeru in se podamo na iskanje poldragih kamnov v Granatium-u. V tem bivšem rudniku teh iskanih poldragih kamnov izvemo več o pridobivanju teh kamnov, ki tako spominjajo na semena granatnega jabolka, da so jih poimenovali ravno po njih. Na koncu pa lahko še izkljujete iz skale svoj lasten kamenček in ga odnesete domov.

Možen še ogled zasebne zbirke Porschejev (doplačilo). 

Informacije o ponudbi

Cena: 27,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Zunanje oglede po programu, cestnino za panoramsko cesto, vstopnino za Muzej poldragih kamnov Granatium, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Prevoz s turističnim avtobusom, kosilo, dodatni ogledi (Porsche muzej). 

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3


že od
27,00 €

Panoramska cesta v dolino Malte

Skywalk z nepozabnim razgledom 

Miljsko jezero

Granatium

Pošlji povpraševanje
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.