Gmajt'než

Dobrodošli na Koroškem! Želite svoje najdražje peljati na oddih v naravo? Prišli ste na pravo mesto! Idilična okolica koroških hribov, gora, gozdov in s soncem obsijanimi hribovskimi vasmi vam bo pričarala trenutke sproščenosti in domačnosti. Pristna in neokrnjena narava! Bližina mest, a hkrati odmaknjenost od pretiranega tempa in stresa. Na Koroškem so doma neprecenljivi mir, toplina in domačnost. Pripravite se na fantastičen, aktiven, dvodnevni izlet na Koroškem!

Program:

1.      dan: forma viva, ogled mesta Ravne, velnes in bazen.

Ko se boste udobno namestili, bo čas za odkrivanje mesta Ravne na Koroškem. Ravne so se stisnile v široko kotlino v Spodnji Mežiški dolini, ki jo obrobljajo bogati gozdovi, v ozadju z južne strani pa stoji mogočna Uršlja gora. Ker je železarstvo najrazvitejša gospodarska dejavnost v kraju, so Ravne na Koroškem povsem urbanizirano in izrazito delavsko mestno naselje. Urejeno arhitekturno podobo mesta Ravne na Koroškem bogatijo forme vive, jeklene in železne skulpture in hkrati enkratne umetnine. Tradicija ustvarjanja forma viv traja že 50 let; na devetih mednarodnih kiparskih simpozijih Forme vive je sodelovalo 36 svetovno priznanih umetnikov skupaj s koroškimi jeklarskimi mojstri. 36 skulptur bogati arhitekturno podobo mesta Ravne na Koroškem in okoliških kraje, ki si jih boste tudi ogledali. Popoldne boste izkoristili za razvajanje v športnem centru Ravne (velnes in bazen), sledi večerja v mladinskem hotelu Punkl. Nočitev.

2.      dan: v dolini Koprivne.

Po zajtrku se boste odpeljali v Zgornjo Mežiško dolino, natančneje v dolino Koprivne, od tam pa boste peš nadaljevali do Ludranskega vrha. Obiskali boste mater vseh lip – Najevsko lipo.

Najevska lipa je kot najdebelejše drevo v Sloveniji znana že nekaj deset let. Leta 1969 ji je gozdarski inženir Sgerm nameril 11,24 m obsega debla v prsni višini. Po legendi naj bi lipo zasadili Turki, njeno starost pa ocenjujejo na okoli 700 let. Danes enotno deblo je domnevno zraslo iz več debel. Vsako poletje pod lipo poteka tradicionalno srečanje slovenskih državnikov in politikov, kjer se s širino, domačnostjo in odprtostjo krepi pogovor o slovenski državi in državnosti.

Za konec izleta se boste podali do kmetije Kumer, ki je od leta 1996 hkrati tudi planinski dom, leži pa na vrhu idilične koroške doline Koprivna in je urejena v kmečkem domačem stilu po predpisih Planinske zveze Slovenije. Trudijo se, da je dom odprt vse dni v letu, kmetija pa je tudi na poti K24. Sledi tradicionalno koroško kosilo ter uživanje na svežem zraku.

Od Koroške se boste počasi poslovili z mislijo na čim hitrejšo vrnitev!

Informacije o ponudbi

Cena: 53,00 €

Minimalno število oseb: 2

Cena vključuje:

1-krat polpenzion v mladinskem hotelu Punkl, 1-krat uporabo velnesa in bazena v športnem centru Ravne, kosilo v gostilni Krebs v Mežici, stroške organizacije.

Doplačila po želji:

pijača pri kosilu, stroški prevoza, najem lokalnega vodnika, dodatne vstopnine in ogledi.

Rezervacija

Dodatne informacije

Možno koriščenje bona za nočitev!

Ponudbe prilagodimo željam in potrebam gostov.

Pridržujemo si pravico do spremembe cen.

Galerija slikže od
53,00 €

  • Najevska lipa – mati vseh lip

  • Forma viva

  •    Velnes in bazen

  • Dolina Koprivne

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.