Glacier express in švicarske Alpe

Odhodi: 16.8., 30.8., 13.9. in 27.9.2019

 

1. DAN: SLOVENIJA - ZERMAT/TÄSCH

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi Italijo do Švice. V jutranjih urah prihod v Švico, kjer se bomo najprej zapeljali čez 2005 m visok prelaz Simplon. Pot bomo nadaljevali do mesta Täschi, od koder se bomo z vlakom zapeljali v mondeno švicarsko letovišče Zermatt. Čudovita neokrnjena narava nam bo ponujala številne možnosti. Po želji se lahko odpravimo na sprehod po mestu, se odpeljemo z vlakom na Gornergrat ali z gondolo na mali Matterhorn. Namestitev v Zermattu/ Täschu, večerja in nočitev.  

 

2. DAN: ZERMATT - LEDENIŠKI EKSPRES - ST. MORITZ

Po zajtrku vožnja do Zertmatta in vkrcanje na znameniti ledeniški vlak Glacier Express. Vožnja z vlakom s stekleno panoramsko streho, med dvema zimskima središčema, bo vsekakor čarobno doživetje. Na poti nas bodo spremljali alpski vrhovi, pašniki, gozdovi, doline in kotline. Z najverjetneje najpočasnejšim hitrim vlakom v Evropi bomo skoraj v 8urah prepotovali 290km. Proga je prepredena z 91 tuneli in 291 impresivnimi mostovi. Med njimi poglede pleni leta 1902 zgrajeni Landwasser Viaduct z višino 65m in skupno dolžino 136m, kar je v času nastanka pomenilo velik gradbeni dosežek. Zgodovinski odsek med Howisom in St. Moritzom je del UNESCOove svetovne dediščine. Vmes si bomopo želji privoščili tudi kosilo. V popoldanskem času bomo prispeli do mondenega letovišča St. Moritz. Mesto ima čudovito lego ob jezeru, zato sprehoda po mestu, ne bomo izpustili. Nekaj prostega časa. Namestitev v okolici, večerja in nočitev.

 

3. DAN: DAVOS - DOLINA ENGADIN

Po zajtrku vožnja v bližnji Davos. Na poti nas bo spremljala slikovita pokrajina in prekrasni pogledi na alpske vrhove. Postanek za ogled in nadaljevanje poti po čudoviti dolini Engadin. Engadin je dolina reke Inn, stara in pomembna pot med Švico in Avstrijo. Na poti bomo občudovali nenavadne hiše z zanimivimi ornamenti in napisi. Krajši vmesni postanki za ogled. Povratek proti domu mimo Merana, Bolzana. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 319,00 €

Cena vključuje:

avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona v hotelu 3* ali penizonu, vožnjo z železnico iz Täscha v Zermatt, zunanje oglede, spremstvo in organizacija potovanja

Doplačila po želji:

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 60 €, vožnja z alpskim panoramskim vlakom Glacier Express iz Zermata v St. Moritz (rezervacija je nujna ob prijavi) 122,40 CHF rezervacija sedeža 43 CHF na osebo.

Termini: 16.08.2019

Opombe:

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

Rezervacija

Dodatne informacije

Odhodi iz: Celje, Ljubljana

Galerija slikže od
319,00 €

pravljična vožnja z znamenitim ledeniškim vlakom čez 291 mostov in 91 predorov

 

 čudoviti in mogočni Matterhorn

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.