Francoska pomlad

1.DAN: LITIJA-DOBOROVA – TUBINGEN – STRASBOURG                         

Ob 00.30h se odpravimo na pot iz dogovorjenega kraja.

 V ranih dopoldanskih urah bomo prispeli v Nemčijo in se spočili na Švabskem, v Tubingenu. Tukaj naj bi Primož Trubar leta 1550 tiskarju Morhartu dal natisniti prvi slovenski knjigi Catechismus in Abecedarium. V predmestju Derendingen je Trubar med letoma 1567 in 1586 vodil župnijo. V tamkajšnji cerkvi Sv.Galla naj bi bil pokopan. Po ogledu lokacije, se bomo sprehodili še po slovitem, očarljivem univerzitetnem mestu Tubingen, ki se s svojo srednjeveško arhitekturo razprostira na obeh bregovih reke Neckar.

Vožnjo bomo nadaljevali v smeri proti Franciji. V popoldanskih urah bomo prispeli v Strasbourg, glavno mesto francoske Alzacije. Od leta 1949 je tukaj sedež Sveta Evrope in eden izmed dveh sedežev Evropskega parlamenta. Mesto slovi po prekrasni gotski stolnici. Njegova zgodovina je bogata in trpinčena, a je pustila izjemno arhitekturno dediščino. Ogledali si bomo zgodovinsko središče Strasbourga, Grande Ile in območje Petite France. Po uživanju v tem pravljično lepem mestu, se bomo odpravili proti hotelu v okolici Strasbourga. Prenočevanje.

 2.DAN: REIMS - PARIZ                                         

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja proti severni francoski pokrajini Šampanja-Ardeni. Ustavili se bomo v zgodovinskem mestu Reims, ki slovi po katedrali Notre-Dame de Reims, tukaj je bila kronana večina francoskih kraljev. Prijalo bo nekaj prostega časa, saj Reims skupaj z Épernay in Ay deluje kot eden od centrov proizvodnje šampanjca. Številne največje hiše za proizvodnjo šampanjca, znane kot les grandes marques, imajo sedež prav v Reimsu. Šampanjec se stara v številnih jamah in predorih pod mestom. Nekateri od teh  izvirajo iz rimskih časov. Večer bomo preživeli na Montmartru. To je eden najbolj očarljivih predelov Pariza, četudi njegovo ime pomeni ravno nasprotno, gora mučenikov.

Montmartre je tradicionalno predel umetnikov, seveda pa slovi tudi po cerkvi Sacre Coeur in kabaretu Moulin Rouge, ter ulici Pigalle. V večernih urah sledi namestitev v hotel.

 3.DAN: PARIZ

Po zajtrku v hotelu, sledi avtobusna panorama mesta: trg Concorde, Elizejske poljane, Opera Garnier, Bastille, Eifflov stolp, ponudili vam bomo plovbo po Sieni do katedrale Notre Dame, sprehod po Latinski četrti, ... Sledi prosto za individualne oglede ali nakupe. V ponudbo je vključena vstopnina za en notranji ogled (ali se bo skupina odločila za vzpon na Eifflov stolp, ali za ogled muzeja Louver, ali za vožnjo z ladjico po Sieni ob vedutah Pariza, je potrebno javiti do 30.1.2023)

 4.DAN: PARIZ - OBERNAI – COLMAR                                           

 Po zajtrku v hotelu, zapustimo Parizu. Dopoldan bomo preživeli v Versaillesu. Sprehodili se bomo med vrtovi in si ogledali notranjost dvorca Sončnega kralja. Pot nas bo vodila po pokrajini Alzaciji do mesteca Obernai ob znani vinski cesti. Za mestece pravijo, da je esenca vseh pravljičnih mest v Alzaciji. Po skupnem sprehodu, bo dovolj prostega časa za kosilo. V popoldanskih urah bomo prispeli v Colmar. Sledi namestitev v hotel, ter sprehod po biseru Alzacije, središču alzaškega vina, ki so mu navdušeni obiskovalci nadeli ime »male Benetke«. Mestece resnično živi v šiku in šarmu preteklih stoletij z odlično ohranjeno arhitekturno dediščino. Prost večer za samostojna potepanja in večerjo.

 5.DAN: COLMAR – SALZBURG - DOBROVA                                                    

 Po zajtrku se odpravimo na pot proti domu. Popoldan se bomo ustavili še v Salzburgu. Po želji se bomo sprehodili ob vedutah mesta, vsekakor bo dovolj prostega časa za počitek in kosilo.

Domov bomo prispeli v večernih urah.

 

Informacije o ponudbi

Cena: 439,00 €

Minimalno število oseb: 55

Cena vključuje:

  avtobusni prevoz na relaciji z vsemi cestninami in parkirninami, 2 voznika, vinjeto v Parizu, slovensko vodenje/spremljanje, lokalno vodenje, zunanje oglede po programu, 4x nočitev z zajtrkom v hotelu 2*/3*, turistična taksa v hotelu (1,50€/dan), slušalke (3€/dan) , vstopnina za en notranji ogled (22€), vstopnina za dvorec Versailles (19,50€), nezgodno zavarovanje, DDV in stroški organizacije.

 

Plačilni pogoji: ob prijavi 30% od cene aranžmaja do 10.2.2023, preostanek 20.3.2023

Doplačila po želji:

enoposteljna soba: 40€/dan, vstopnine ki niso navedene v ceni, organizirana večerja cca 30€/osebo, riziko odpovedi 16€/osebo, Coris  13€ (odvisno od kritja);

Termini: 18.04.2023

Opombe:

Ponudba je pripravljena po ceniku za leto 2022 (hotel, gorivo, vstopnine). 

Pridružujemo si pravico za spremembo cene v naslednjem letu.

Rezervacija

Dodatne informacije

POMEMBNE INFORMACIJE:
- pridržujemo si pravico izvedbe ogledov v spremenjenem zaporedju.
- zaradi gneče, ki je v Parizu običajna v večini terminov skozi leto je možno, da bo potrebno za vstop v določene muzeje in znamenitosti (Eiffel, Louvre ...) potrpežljivo čakati v vrsti tudi dlje časa. Vnaprejšnja rezervacija za vstop ob določenih uri je sicer možna, vendar pa to za večino znamenitosti pomeni, da je treba vstopnice rezervirati in kupiti tudi 2 meseca in več vnaprej. Toplo priporočamo, da se za potovanje prijavite čimprej in se pri tem tudi takoj odločite za vzpon na Eifflov stolp, v agenciji pa bomo takoj, ko bomo imeli zadostno število potnikov, poskušali vnaprej zagotoviti vstopnice in se s tem izogniti čakanju, če bo le mogoče. Ne moremo pa tega garantirati.
- za Eifflov stolp bomo kupili vstopnice samo do 2. nadstropja, če bo kdo imel željo bo možno v drugem nadstropju se postaviti v vrsto in si na licu mesta dokupiti za vzpon do vrha.
- ogled soban v dvorcu Versailles ni voden, skozi sobane se naši potniki sprehodijo sami (osnovno razlago bo naš vodnik podal pred vstopom v dvorec). 

Galerija slikže od
439,00 €

  • najlepši kraji Francije
  • cvetoča pomlad
  • Pariz- mesto romantike in ljubezni 

Povezane ponudbe

(7 dni)

TURČIJA - LIKIJA

Neverjetno potovanje s fantastičnim programom!

349.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.