Ekskluzivno križarjenje in potovanje po Aljaski

VANCOUVER - WHISTLER - INSIDE PASAGE - KETCHIKAN - ICY STRAIT POINT - JUNEAU - SKAGWAY - HUBBARD GLACIER  - SEWARD - ANCHORAG 


LADJA: Celebrity Millenium spada v razred ladij Millenium. Zgrajena je bila leta 2000, popolnoma obnovljena bo v začetku leta 2019, ko bo dobila nadgradnjo iz razreda Solstice z dodanimi restavracijami Blue, Qusine in drugimi vsebinami …. Ladja je dolga 294 metrov in široka 32 metrov.  Na 11 potniških palubah lahko sprejme do 2138 potnikov. Družba Celebrity Cruises je poznana po vrhunskem servisu in gastronomiji. Na ladji je na voljo odprti in pokriti bazen, jacuziji, savna z welnes centrom, trgovine, knjižnica, diskoteka, fitnes, casino …


VANCOUVER

Je glavno mesto province Britanske Kolumbije (Kanada). Leta 2010 je gostil zimske Olimpijske igre. Mesto je zelo prijetno, moderno, lepo in sproščeno. Posebnost Vancouvra se skriva v njegovi lokaciji. Obdajajo ga zasnežene gore, kljub vsemu pa ga obliva oceanska voda. Posledično je Vancouver eden zelo redkih predelov v Kanadi, kjer pozimi le redko sneži, a kljub temu je od mestnega središča do smučišč le 20 minut vožnje. Vse naokrog pa narava in številne živali, tudi medvedi. V mestu je precej parkov, najbolj znan je Stanley park s številnimi znamenitostmi. Z razglednega stolpa je lep pogled na mesto, vredno je obiskati mestno tržnico in nakupovati v trgovskih centrih.

 

KETCHIKAN

Priljubljeno mesto za vse popotnike, ki obiščejo Aljasko. Poznan je kot mesto z največ padavinami na svetu, slikovitim starim delom mesta, ki kaže značilnosti življenja v začetku 19. stoletja, ko so kraj obiskovali številni avanturisti in trgovci predvsem zaradi iskanja zlata v času zlate mrzlice. Mnogi ga označujejo za »prestolnico lososov«.

 

ICY STRAIT POINT

Je bil desetletja nazaj domovanje ene najbolj znanih tovarn, kjer so izdelovali lososove konzerve. Tam je mogoče najti številne trgovine, muzej in proizvodnjo linijo iz 30. let 20. stoletja. Ljubitelji adrenalina boste lahko preizkusili najdaljši zipline na svetu, vsi, ki si želite ogledati orke in kite v živo, pa se boste lahko podali na organizirano ekskurzijo opazovanja kitov.

 

JUNEAU

Je glavno mesto Aljaske z okoli 30.000 prebivalci. Mesto je nastalo leta 1880 v povezavi z zlato mrzlico, ki je bila v tistih časih izjemno popularna. Ime je dobilo po Jou Juneau, ki je živel prav v času zlate mrzlice. Je izjemno priljubljena postojanka ladij križark, saj vsako leto na ta način obišče mesto več kot milijon obiskovalcev. Poleg ogleda starega dela mesta z mestno hišo in guvernerjevo palačo se je vredno povzpeti  z gondolo na Chilkat mountains, od koder je gotovo eden lepših pogledov na mesto in okolico. Mestni muzej vas popelje v življenje prednikov in predstavi njihovo  nekoliko nenavadno kulturo.

 

SKAGWAY

Je zanimivo pristanišče za ladijske križarke in pravi raj za nakupovanje spominkov, saj ob glavni ulici Broadway prevladujejo številne trgovine, v mestu pa še vedno najdemo nekaj turističnih zanimivosti. Poleg najbolj priznanega muzeja, ki pripoveduje o zgodovini pridobivanja zlata na širšem območju, je zanimiv »rdeči salon« - nekoč javna hiša, danes pa mestni muzej, kjer se lahko obiskovalec za pet ameriških dolarjev sprehodi po poteh najstarejše obrti na svetu. Vožnja po železnici White Pass & Yukon Route, ki je bila zgrajena med majem 1898 in julijem 1900, je dandanes v prvi vrsti nostalgično potovanje med gorami, od mesteca Skagway preko številnih sotesk do vrha Belega prelaza, kjer je državna meja med ZDA in Kanado.

 

LEDENIK HUBARD

Je ledenik, ki seže vse do morske gladine. Nahaja se na območju Aljaske v ZDA in območja Yukon v Kanadi. Od začetka v Yukonu do morja v zalivu Yukutat meri kar 122 km, širok pa je do 10 km. Je največji tovrsten ledenik v ZDA. Iz ladje ga je ob stiku z morjem moč opazovati v višini več kot 20 metrov. Na dnu ledenika je led star več kot 400 let. Kot vsi ostali zemeljski ledeniki se tudi Hubbard Glacier zmanjšuje. Pogost je prizor padanja velikih ledenih blokov v morje. Ob opazovanju ledenika se ladja vrti v vse smeri, kar potnike še bolj pritegne. Ledeniku se bomo med vožnjo približali na nekaj deset metrov. To je eden najveličastnejših trenutkov križarjenja po Aljaski!

 

Informacije o ponudbi

Cena: 3.190,00 €

Cena vključuje:

povratni letalski prevoz iz bližnjega letališča (VIE-ZAG-VCE) do Vancouvra in iz Anchorage nazaj v Evropo, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* Vancouvru, križarjenje po programu in 7x namestitev v izbrani kabini, razširjeni polni penzion (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja, kapitanova večerja), zabavni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo fitnesa, bazenov, pristaniške takse in ladijske napitnine, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Anchorage po končanem križarjenju, ogled zavetišča divjih živali v Sewardu, avtobusne prevoze v Vancouvru in na Aljaski v nadaljevanju programa potovanja po križarjenju, slovensko vodenje in spremstvo na poti pri minimalno 25 potnikih.

Doplačila po želji:

povratni avtobusni transfer do odhodnega letališča; fakultativni izleti; zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja: 4,45 % cene.

Obvezno doplačilo:

strošek ESTE za vstop v ZDA 14 USD in strošek ETA za vstop v Kanado 7 CAD

Termini: 17.07.2019

Rezervacija

Dodatne informacije

NAMESTITEV V KABINI

 

REDNA CENA:

dvoposteljna notranja kabina

 

3.190 €

dvoposteljna zunanja kabina z oknom

 

3.490 €

dvoposteljna zunanja kabina z balkonom

 

4.290 €

oseba na 3./4. ležišču

 

2.490 €

Galerija slikže od
3.190,00 €

popolnoma obnovljena ladja 

aktivnosti na ladji

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.