Eko kmetija Mikl

Kakovost: 3 jabolka (zelo dobra ponudba kmetije, dobro opremljene sobe)
Specializirana ponudba: Ekološka turistična kmetija (Ekološka turistična kmetija gostom ponuja zdravo bivalno okolje in ekološko hrano, za katero ima certifikat pooblaščene kontrolne organizacije.), Družinam z otroki prijazna turistična kmetija (Ponuja družinske počitnice v pristnem kmečkem okolju. Veliko pozornost namenja animaciji otrok, prav tako se ponaša z otrokom prijaznim bivalnim okoljem (oprema sob, igrala, zdrava prehrana). V vse aktivnosti s posebno pozornostjo vključuje tudi starše.)

NASTANITVE:

Hiška Jurija in Lene (1/4)

Ko smo se odločili za razširitev naših nastanitvenih kapacitet, smo priložnost videli v stari zapuščeni hiški na naši kmetiji. Hiška je bila v preteklosti last gospodarjev naše kmetije, kasneje pa se je uporabljala kot hiša, v kateri so živeli hlapci, ki so v preteklosti pomagali na kmetiji. Med obnavljanjem tega malega doma smo naleteli na letnico 1786 in vgraviran podpis Jurija in Lene, nekdanjih gospodarjev. Hiška je torej stara 231 let in v njej boste hitro začutili poseben pridih starodavnosti. Hiška je urejena v slogu, kot je vladal nekoč, s starim obnovljenim pohištvom in naravnimi materiali. Notri se nahaja majhna kuhinja, jedilni kot, sedežna garnitura, televizija in kopalnica. Urejen je tudi brezplačen brezžični internetni dostop. V zgornji prostor vodijo lesene stopnice. Pričakuje vas spalnica z zakonsko posteljo in francoskim ležiščem in dodatna otroška posteljica. Hiška ima tudi balkon, s katerega je še posebej čudovit jutranji pogled na goro Peco. Okoli hiške je ograjena zelenica s kaminom, ležalniki in pokrito teraso.

Apartma (1/4 in 1/5)

Apartmaja imata popolno opremo in sta v sklopu stanovanjske hiše. Pohištvo je izdelano iz našega domačega lesa in daje prijeten občutek domačnosti in topline. Apartmaja sta opremljena s kuhinjo, jedilnim prostorom, dnevno sobo, kopalnico in z dvema spalnicama. Večji apartma ima pet ležišč, manjši pa štiri. Vedno pa so vam na voljo tudi dodatna ležišča. Spalnici z ločenimi ležišči dajo apartmaju poseben čar, saj so v nekoliko dvignjenem prostoru. Apartmaja imata tudi vsak svoj pokrit balkon in imata dostop do brezplačnega brezžičnega omrežja (Wifi).

Kulinarika

Ker vam želimo naš način življenja kar se da približati, igra kulinarika pomembno vlogo na naši kmetiji. Hrano, ki vam jo postrežemo, je pridelana na EKOLOŠKI način na naši kmetiji. Pridelujemo več sort žit (rž, pira, oves..), zelenjavo, zelišča, ribez, maline, stare sorte jabolk, hruške, češnje, v okoliških gozdovih pa nabiramo borovnice in brusnice. Vse to vam ponudimo sveže obrano, v soku, v marmeladi, posušeno ali pripravljeno v jedeh. Naše govedo večji del leta preživi na paši, prav tako smo uredili poseben prostor za naše pujse, da se lahko tudi ti svobodno sprehajajo po naši kmetiji. Vse živali krmimo z doma pridelano krmo in smo še posebno pazljivi na to, da so živali zadovoljne in da imajo kar najboljše pogoje za življenje.

Če se boste odločili in si hrano pripravili sami, lahko potrebno zelenjavo naberete v našem vrtu, mleko lahko kupite pri sosedu, jajca pa lahko skupaj poberemo v našem kokošnjaku. Lahko pa se napotite v gozd in tam naberete gobe.

Če pa želite postrežbo zaupati nam, bomo za vas pripravili tipične koroške jedi, kot so kločavi nudli, žganci zabeljeni z grumpi (ocvirki), kislo mleko, ajdovi štruklji in ostale dobrote, ki so značilne za naš del Slovenije. Poseben je tudi naš rženi ali črni kruh, pečen v krušni peči na drva po nenapisanem receptu. Odlično se poda k doma pridelanimi suhimi mesninami ob kozarcu jabolčnega mošta (alkoholna pijača iz domačih jabolk).

Posebnost naše prehrane pa so raznovrstne dobrote pripravljene iz pire, najrazličnejše tople priloge, solate s piro, pirin kruh, razne vrste peciva in pa domače pirine testenine.

Informacije o ponudbi

Cena: 0,00 €

Obvezno doplačilo:

Najem apartmaja manj kot 3 dni je doplačilo

Doplačila po želji na destinaciji:

Zajtrk :7 €

Večerja :15 €

Opombe:

Enopostelna soba 10 € - sezona 20€/nočitev

Otroška postelja - 5 €/nočitev
Otroci do 3 let - brezplačno
Otroci od 3 do 12 let - -50%
Domače živali - 7 €
Turistična in promocijska taksa 1,60 € /nočitev
Turistična in promocijska taksa - otroci 7-18let - 0,80 € /nočitev

 

Rezervacija

Dodatne informacije

Cenik

Cenik najema apartmaja in hiške. Cene so informativne in se lahko spremenijo. 

Glavna sezona: maj, junij, julij, avgust,september.
V ceno je vključeno: bivanje v apartmajih oz. sobah 3 jabolka, uporaba Single Trail Parka Jamnica, parkirno mesto, kolesarnica, pranje koles, WiFi.

Pišite za natančnejšo ponudbo!

Najem apartmaja : od 80 € naprej

Nočitev z zajtrkom : od 43 € naprej

Prostor za kampiranje: od 10 € naprej


Galerija slikRezervacija

  • odlična kulinarika
  • domači izdelki
  • dih jemajoči pogledi na goro Peco

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

»Streha Koroške« vabi

Sedaj se začne raziskovanje s pomočjo naših različnih paketov!

24,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Pravljična vas Leše

Sredi Koroške, natančneje nad Prevaljami, se skriva majhna pravljična vasica, obdana z gorami in posejana z leskami.

0,00 € / osebo
(2 nočitvi)

Podzemne dogodivščine

Vikend na Koroškem nabit z pozitivno energijo! Vnovčitev starih in novih bonov možna!

205.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.