Dan v Rdečih revirjih

Vabljeni da dan preživite globoko v »rdečih revirjih« naše zelene dežele, vabljeni v Zasavje!

V Hrastniku bo festival uprizoritvenih umetnosti »Rdeči revirji« letos praznoval jubilejnih 20 let. V teh letih je zrasel v tradicionalni mednarodni festival, ki v dobršni meri prispeva h kulturni oživitvi in identiteti mesta. Večina prireditev se dogaja na zasavskih ulicah in na zabaven ter hudomušen način približa kulturne vsebine ljudem.  Lahko pričakujete veselo vzdušje in gostoljubne domačine.

 

Kakor prispete v Zasavje , vas tam že pričaka naš lokalni vodnik, ki vas spremlja in zabava z anekdotami cel dan.  S tem ko bo avtobus zapeljal čez most na Savi boste vstopili v drug svet, kjer zajamete zrak in se vam pljuča izbočijo in se zaveste na kaj ste ponosni in za kaj se je vredno boriti.  Tukaj je vedno tlela uporniška žilica, še vedno se Zasavci znajo upreti tiraniji in se strastno boriti za svoj prav.

 Zaradi tega so bili v teh krajih prvi knapovski punti in to boste spoznali od blizu na naši prvi postojanki, v muzeju Hrastnik, kjer se skozi razstavljene zbirke poglobimo v zgodovino kraja. Muzej je zanimiv tudi ker ima številne raznolike zbirke, od arheološke zbirke, zbirke o razvoju kemične tovarne in steklarne ter rudnika, zbirke NOB, zbirke predmetov hrastniške gospode,  šolsko zbirko do zbirke igrač in marionet, slednja je še posebej ogleda vredna.

Sledi ogled  rudarskih prostorov, kjer se resnično se podate v svet knapov in njihove kulture, saj imajo svoj način izražanja, obnašanja in običajev, ki neiniciiranim sploh ni razumljiv.

 Tukaj so se rodile prve uporniške ideje, tukaj je rdeče srce teh revirjev. V teh prostorih, ki še vedno dišijo po črnem zlatu, premogu, začutite duh revolucije med tem ko se sprehodite mimo kompresorske postaje ter Mašinhausa in celo vstopite v začetek nekdanjega rudarskega rova.

Polni vtisov se odpravite v bližnjo restavracijo, kjer si privoščite zasluženo malico izpod rok naših krasnih kuharic, ki trdijo, da je vrednote zasavske kulinarike potrebno vzdrževati in jih ceniti.

 Sedaj ko ste se nalezli revolucionarnega duha obiščemo TIC Hrastnik kjer lahko kupite čudovite izdelke lokalnih obrtnikov iz stekla, lesa in premoga. Vsem so znani izdelki Steklarne Hrastnik, mogoče pa ste tudi že slišali za Koulmi nakit, ki ga nosijo celo hollywoodske zvezde in naše misice, vendar  Hrastnik skriva še veliko drugih zakladov.

Naša zadnja točka ogleda je prizorišče, kjer se odvija dogajanje festivala «RDEČI REVIRJI«.  Umetniki, ki bodo letos sodelovali na festivalu prihajajo iz celotne Slovenije, kot tudi tujine. Po dnevu ki ste ga preživeli v objemu premogokopnih hribov se boste sedaj popolnoma lahko poglobili v zabavno in bučno dogajanje na hrastniških ulicah. Doživetje festivala vas bo transformiralo in napolnilo z novimi idejami ter elanom. Polni pozitivne energije se boste počasi odpravili nazaj proti domu.

 

Informacije o ponudbi

Cena: 29,00 €

Minimalno število oseb: 2

Cena vključuje:

Obisk festivala, vstopnine in oglede po programu, lokalnega turističnega vodnika cel dan, regionalno značilno malico, izvedbo in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji:

avtobusni prevoz, kosilo, pijača ob obrokih, dodatne vstopnine in degustacije.

Popusti:

za otroke do 3 leta : gratis

za otroke do 15 leta: 15% popust

Opombe:

Darilo: uradna majica "Rdeči revirji"

 

 

Rezervacija

Dodatne informacije

Možen prihod z vlakom in doplačilo za celodnevni transfer.

Festival »Rdeči revirji« traja od 2.6.2022 do 5.6.2022 v Hrastniku.

Vabljeni vsi ljubitelji kulture in uprizoritvenih umetnosti !

Več informacij na : http://rdecirevirji.si/

Galerija slikže od
29,00 €

  • doživetje festivala uprizoritvenih umetnosti
  • raziskovanje skrivnosti Hrastnika
  • knapovska kultura in delavski duh
  • gratis majica

 

Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Novomedijske Trbovlje

Preteklost in prihodnost sta si redko tako blizu kot v Trbovljah

0,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Zgodbe Zasavskih knapov

Spoznavanje knapovskih zgodb od Litije do Trbovelj

29,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.