Costa Brava in Barcelona

TERMINI: 15.8., 25.8., 29.8., 19.9., 26.9., 26.10.2019

1. dan: SLOVENIJA - FRANCIJA - MONAKO

Odhod v popoldanskih urah in vožnja proti Franciji. V nočnih urah krajši ogled oziroma nočni sprehod skozi eno najmanjših državic na svet, kneževino Monako, ki je dom številnih bogatašev in gosti eno najbolj priljubljenih dirk Formule 1. Ogled mondenega mesta Monte Carla s številnimi luksuznimi hoteli, restavracijami, klubi. Sprehod do znamenitega Casina. Nočna vožnja proti Španiji.

2. dan: FRANCIJA - FIGUERES - COSTA BRAVA

V dopoldanskih urah prihod v Španijo in postanek v Figueresu, rojstnem mestu Salvadorja Dalija, ki velja za enega največjih in najbolj ekscentričnih umetnikov 20. stoletja. Po želji ogled njegovega nenavadnega muzeja, nato pa vožnja do letovišča na obali Costa Brava - divji, strmi in skalnati obali, ki se vleče od Francije proti Barceloni, ter ustvarja slikovite in skrite zalive. Nastanitev ter prosto popoldne za sprostitev in prvo odkrivanje Costa Brave.

3. dan: IZLET V BARCELONO

Izlet v prestolnico Katalonije, v Barcelono. Z avtobusom se bomo zapeljali mimo glavnih znamenitosti. Ustavili se bomo pri simbolu mesta, znameniti cerkvi Sagrada Familia (zunanji ogled), ki jo gradijo že več kot 100 let, nadaljevali po aveniji Diagonal mimo zanimivih hiš znanega arhitekta Gaudija do največjega evropskega stadiona Camp Nou (po želji notranji ogled). Nato se bomo zapeljali na grič Montjuich, kjer stojijo objekti z olimpijskih iger 1992, končali pa v centru. Tu se bomo sprehodili po glavni ulici La Rambla s številnimi bari in uličnimi umetniki. V prostem času po želji obisk La Boquerie, ene najlepših tržnic v Evropi, mestnega akvarija ali nakupovalnega središča Mare Magnum. Zvečer povratek na Costa Bravo.

4. dan: IZLET NA MONTSERRAT

Izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, v idilični naravi. Obiskali bomo benediktinski samostan, kjer hranijo kipec črne Marije in predstavlja simbol Katalonije. Ustavili se bomo tudi v eni od vinskih kleti, kjer pridelujejo peneče katalonsko vino, Cava. V večernih urah si lahko ogledate predstavo viteških iger ali predstavo tradicionalnega fl amenka (doplačilo).

5. dan: COSTA BRAVA - SLOVENIJA

Dopoldne še nekaj prostega časa za uživanje na obali Costa Brave. Sledi prevoz na letališče v Gironi ali Barceloni in polet proti Sloveniji ali na bližnje letališče.

Informacije o ponudbi

Cena: 379,00 €

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz,
 • letalski prevoz Barcelona/Girona – Ljubljana (ali obratno),
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • tri pol penzione v hotelu 3* na Costa Bravi,
 • izleta v Barcelono in na Montserrat/kleti penečega vina Cava,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji ob prijavi:

 • vstopnina v Camp Nou: 30€.
 • enoposteljna soba 60 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

Doplačila po želji na destinaciji:

 • mestna turistična pristojbina: 3 - 5 € (plačilo v recepciji hotela),
 • Dalijev muzej 14€,
 • vodni park Marineland (samo poleti!) 39 €,
 • viteške igre 42 €, predstava flamenka 32 €,
 • ogled akvarija v Barceloni 20€.

Termini: 15.08.2019, 25.08.2019, 29.08.2019, 19.09.2019, 26.09.2019, 26.10.2019

Opombe:

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
Rezervacija

Dodatne informacije

OPOMBA: program lahko poteka v obratnem zaporedju dni (z letalom iz Slovenije in povratek z avtobusom), vsebina in cena potovanja pa je ostajata nespremenjena. Posamezni izleti na destinaciji se lahko kombinirajo z ostalimi potniki oz skupinami in vrstni red po dnevih se lahko spremeni. Cene doplačil so informativne narave, saj na povišanja cen ponudnikov in odpiralni čas žal ne moremo vplivati. Obisk Marinelanda je možen samo v poletnih mesecih. Doplačilo za manjšo skupino se nanaša na osnovno potovanje oz število potnikov, ki potujejo na osnovnem programu in ni vezano na dodatne izlete na destinacii.

OPOMBA: Program Costa Brava in Barcelona na posameznih terminih (vezano na letalski prevoz) poteka v obratnem zaporedju dni: • polet v Barcelono ali Girono • izlet v Barcelono • možen izlet na Montserrat • ogled galerije dali v Figuerasu • nočni ogled Monaka in nočna vožnja v Slovenijo.

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
379,00 €

odlična kombinacija potovanja z letalom in avtobusom

ogled živahne katalonske prestolnice, Barcelone

 

Povezane ponudbe

(7 nočitev)

Škotska - čarobna pokrajina

Dežela zeleno - modrih obzorij, svežine, romantike in skrivnostnosti

1198.00
(6 dni)

New York

Sprehodite se med nebotičniki največjega ameriškega mesta

1299.00
(7 nočitev)

Ciper - otok ljubezni in bogov

Obiščite deželo bogate zgodovine

711.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.