Ciper - otok ljubezni in bogov

odhodi iz ljubljane: 6.8., 13.8., 20.8., 27.8., 3.9., 10.9., 26.10.2019

 

1. DAN: SLOVENIJA – CIPER                        

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v popoldanskih urah in polet preko Antalye do Ercana. Pristanek predviden v nočnih urah. Nastanitev v hotelu v letoviškem predelu Kyrenia na Severnem Cipru.

 

2. DAN: POČITNICE                 

Dan bo namenjen prvemu spoznavanju hotela in okolice. Priložnost bo tudi za prvi obisk katere izmed okoliških plaž. Obiskal vas bo slovenski predstavnik, ki vam bo na voljo za vsa vprašanja.

 

3. DAN: NIKOZIJA                          

Ves dan namenjen ogledu glavnega mesta Nikozije, razdeljenega na turški in grški del, ki ga obdaja mogočno obzidje. Najprej ogled znamenitosti turškega dela, kjer kraljuje nenavadna gotska katedrala Sv. Sofije, ki je danes mošeja Selimiye. Sprehod po bazarju, nato pa še nekaj prostega časa. Povratek v hotel in popoldne nekaj prostega časa za sproščanje.

 

4. DAN: FAMAGUSTA IN SALAMINA          

Zjutraj odhod proti Famagusti, mestu s številnimi mošejami in gradom, ki naj bi s svojo znamenito preteklostjo navdihnil dramo Othello. Mesto je bilo nekoč znano kot mesto cerkva, od katerih pa so danes ohranjene le redke. Katedrala Sv. Nikolaja je danes spremenjena v mošejo Lala Mustafa Pasha, ki se nahaja v središču starega mesta in predstavlja največjo znamenitost, pred katero stoji tudi več kot 700 let star ≫Ficus Sycomorus≪. Sprehod skozi mesto, nato pa nadaljevanje do Salamine, najpomembnejšega arheološkega najdišča na otoku. Ogledali si bomo ostanke antičnega gledališča in amfiteatra ter term. Ogled samostana Svetega Barnabe, ki velja za ustanovitelja Ciprske ortodoksne cerkve, ene najstarejših vzhodnih pravoslavnih Cerkva. Povratek v hotel.

 

5. DAN: POLOTOK KARPAS                             

Karpas velja za enega najlepših in najbolj neokrnjenih  delov otoka. Postanek v vasici Bogaz za kavo. Nadaljevanje vožnje do Dipkarpaza, ki je eden redkih krajev na otoku, kjer grški in turški Ciprčani živijo v sožitju. Ogled samostana apostola Andreja z izvirom svete vode. Sledi obisk ene izmed tamkajšnjih plaž. Kratek premor s kosilom v lokalni taverni, kjer nam bodo postregli z lokalnimi specialitetami.

 

6. DAN: POČITNICE (IZLET NA JUŽNI DEL CIPRA: AFRODITINA SKALA – PAPHOS)            

Prosto za samostojno raziskovanje otoka. Po želji ob doplačilu bo organiziran izlet na južni del otoka. Pot vas bo vodila mimo mesta Limassol, gospodarskega središča južnega dela vse do Afroditine skale, kraja, kjer naj bi iz morske pene vstala boginja Afrodita in ki velja za eno največkrat fotografiranih točk otoka. Po krajšem postanku nadaljevanje do mesta Paphos, središča Afroditinega kulta in nekdaj pomembnega antičnega mesta, ki je danes živahno turistično središče. Ogledali si boste tamkajšnji arheološki park, ki spada tudi na Unescov seznam, predvsem zaradi čudovitih in dobro ohranjenih antičnih mozaikov. Še nekaj prostega časa in nato povratek v hotel, kamor se vračamo v večernih urah.

 

7. DAN: POČITNICE (KYRENIA)                     

Zadnji dan bo namenjen uživanju na eni od okoliških plaž in samostojnemu raziskovanju otoka. Po želji se lahko odpravite v mesto Kyrenia, turistično središče severnega dela otoka, ki ga krasi čudovita marina z mnogimi lokali in restavracijami, in zanimiv grad z ladijskim muzejem, kjer stoji najstarejša iz morskih globin potegnjena antična trgovska ladja.

 

8. DAN: CIPER – SLOVENIJA                      

Prosto do odhoda na letališče in povratek preko Antalye v Ljubljano.

 

 
 

Informacije o ponudbi

Cena: 711,00 €

Cena vključuje:

  • letalski prevoz Ljubljana - Ciper - Ljubljana,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • avtobusni prevoz letališče - hotel - letališče,
  • prigrizek in 6 polpenzionov v hotelu 3*,
  • izlete po programu,
  • slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji:

enoposteljna soba 130 €.
vstopnine po želji, izlet na južni del Cipra 89 € (min. 25 potnikov)

Termini: 16.07.2019, 23.07.2019, 30.07.2019, 06.08.2019, 13.08.2019, 20.08.2019, 27.08.2019, 03.09.2019, 10.09.2019, 17.09.2019, 26.10.2019

Opombe:

otroci 2-12 let na dodatnem ležišču - 15 %

Rezervacija

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
711,00 €

nočitve v istem hotelu na severnem Cipru

vse vstopnine vključene

obisk nedotaknjenega polotoka Karpas

Povezane ponudbe

(8 dni)

Maroška pravljica

Naj vas začara Maroko z svojimi nadrealističnimi in romantičnimi kraji.

929.00
(4 nočitve)

Irska - vikend v zeleni pokrajini

Raziščite zeleni otok

799.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.