Čari Sredozemlja in Balearskih noči

Genova - Marseille - Palma de Malorka - Neapelj - Livorno - Genova

 

MSC FANTAZIJA v svojih 1.637 kabinah sprejme do 4363 potnikov in 1370 članov posadke. Dolga je 333 m in široka 38 m. Kabine na ladji so v večini balkonske. Poznana je kot zelo udobna, moderna, ekološka in tehnološko izpopolnjena ladja. Svoj mir na ladji lahko najdete v wellness centru MSC Aurea Spa, kjer lahko izbirate med številnimi SPA paketi. Na ladji  so trije bazeni, igrišče za tenis in košarko, virtualni svet, stimulator F1, 4D kino, več restavracij. Uživate lahko v številnih barih, internet cafeju, salonu za kadilce, gledališču, casinoju, diskoteki … 

Vse kabine so opremljene s kopalnico (prha/wc), telefonom, tv,  sefom, minibarom in klimo.

 

MARSEILLES

Najstarejše francosko pristanišče so ustanovili grški mornarji v 6. stoletju pr. n. št. Bil je tekmec Kartagini in zaveznik Rima. O izjemno bogati zgodovini  priča njegova mogočna arhitektura, med katero izstopa katedrala, bazilika Notre Dame de la Garde, mestne utrdbe, skrivnostni otok D'If, kjer je bil zaprt junak Monte Cristo… Možnost ogleda prestolnice Provanse,  mesta Aix en Provence.

 

PALMA DE MALORKA

Majorko označujejo za "biser Sredozemlja" ali "sončni otok". Največji Balearski otok je poleg Sicilije najgosteje poseljen sredozemski otok. Prvi so ga "odkrili" romantiki (avstrijski nadvojvoda Luis Salvador Habsburški, Frederic Chopin, Georges Sand, Robert Graves), ki so prihajali pozimi, saj so odkrili zeleno pokrajino in za ta letni čas presenetljivo visoke temperature. Malorka je eden izmed štirih otokov, ki poleg Ibize, Menorce in Formentere, sestavljajo Balearske otoke.

 

IBIZA

Ibiza je tretji največji Balearski otok in ga imenujejo tudi »beli otok, poln veselja in življenja«. Njegova slikovita pokrajina, sanjske plaže in nočno življenje, so trije dejavniki, ki poskrbijo, da se za to destinacijo odločajo vsi tipi obiskovalcev. Otok se nahaja približno 80 kilometrov od Španske obale. Glavno mesto Ibiza privablja številne svetovljane, hipije in umetnike. Znamenitost Ibize je tudi barvit stari del mesta, imenovan Dalt Vila, spada pod kulturno dediščino organizacije Unesco in navdušuje z ozkimi, strmimi ulicami.

 

NEAPELJ

Neapelj je največje mesto južne Italije ter glavno mesto Kampanje in province Neapelj. Glavne znamenitosti mesta so grad, opera San Carlo, kjer so se vršile najpomembnejše svetovne operne premiere, galerija Viktorja Emanuela II., mestno pristanišče, trg Plebiscita, picerija Brandi, kjer je nastala slavna pica Margherita … V bližini se nahajajo slavni Pompeji, ki sta jih je leta 67 n. št. za časa cesarja Vespazijana zasula pepel in lava ob izbruhu vulkana Vezuva, otoka Capri in Ischia ter Amalfitanska obala.

 

LIVORNO

Livorno je pristaniško mesto na zahodni obali Toskane ob Ligurskem morju. Je glavno mesto pokrajine Livorno in odlično izhodišče za odkrivanje Toskane in njenih mest. V neposredni bližini se nahaja mesto Pisa, ki jo poznamo po znamenitem poševnem stolpu, s katerega je svoje znanstvene poskuse opravljal tudi Galileo Galilei. Navdušil vas bo trg čudes s stolnico in krstilnico ter pestra gostinska in turistična ponudba mesta ob reki Arno.

Informacije o ponudbi

Cena: 649,00 €

Cena vključuje:

križarjenje po programu,  7x namestitev v izbrani kabini,  storitve razširjenega polnega penziona na ladji (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja, kapitanova večerja, polnočni prigrizki, čaj, voda in kava iz avtomata v samopostrežni restavraciji),  zabavni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo fitnesa, bazenov,  brezplačna peš vodena ogleda Marseilla* in Palme*, slovensko vodenje in spremstvo na poti,  pristaniške takse.

*doplačilo na licu mesta strošek shuttle busa za prevoz do centra mesta.

Doplačila po želji:

povratni avtobusni transfer: 120 € za odrasle in 90 € za otroke do 18. leta; fakultativni izleti; paketi pijač na ladji; riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,45 % cene aranžmaja

Termini: 05.10.2019

Opombe:

Priporočen strošek napitnin za odrasle znaša 10 €/ dan in za otroke od 2-12 leta 5 €/ dan. Otroci mlajši od 2 let ne plačajo napitnin. Ladjar priporočeni znesek napitnin dnevno dodaja na vaš kabinski račun. Napitnine na MSC-ju niso več obvezne in jih v primeru, da z nekaterimi storitvami niste zadovoljni, na recepciji prilagodite znesku, ki ga želite plačati. Ladjar lahko svojo politiko glede napitnin spremeni brez predhodnega obvestila

Rezervacija

Dodatne informacije

Notranja kabinaZunanja kabina z oknomBalkonska kabinaMini suiteSuita
649 € 809 € 979 € - 1.859 €

Galerija slikže od
649,00 €

odkrivanje čarov Sredozemlja

udobna in moderna ladja

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.