CAMINO – romanje v Compostelo

Vabljeni na malce drugačno popotovanje, kjer boste doživeli romarski utrip Camina, ki že od srednjega veka vabi romarje iz celega sveta ! Na tej poti boste presegli marsikatero blokado in še bolj spoznali samega sebe ! Romanje bodo vodili: Bojana Vranjek, Janko in Mateja.

Lani smo se prvič s tremi kombiji podali na CAMINO. Na osnovi teh izkušenj in dodatnih idej pripravljamo letošnje potovanje. Vodilni tim bomo spremenili in delno povečali, tako,da bo večja skrb namenjena vsebini in logistiki. 

Potovali bomo s kombiji, ki jih bomo vozili sami, zato organiziramo romanje preko Društva Izvir. Kombiji nam bodo omogočali, da bomo prevozili manj zanimive dele poti in da bomo dnevno hojo prilagodili sposobnostim in željam udeležencev (kdor težko hodi, se bo pač več vozil). Prenočevali bomo v albergih, kjer prenočujejo pelegrini (kdor bo hotel, bo izjemoma prenočeval tudi v hotelu). Skupaj bomo skrbeli za hrano – kolikor bo to seveda možno (skupen zajtrk – malica v nahrbtniku – skupna večerja). Na poti v Camino se bomo ustavili v Lurdu in si nato ob poti ogledali nekaj znamenitosti Camina: Alto del Perdon, si iz pipe na poti natočili romarsko vino tinto, obiskali cerkev s kokošmi, se sprehodili čez most vitezov, si v Ponferadi ogledali templjarski grad na Cruz de Fero, položili kamen, s katerim bomo simbolično pustili preteklost za seboj, obiskali O Cebreiro, kjer je prisotno veliko keltske preteklosti. Na kraju bomo doživeli vzdušje Compostele di Santiago in nadaljevali pot do Muxie, kjer so zelo močne duhovne energije; pot pa bomo simbolično zaključili na »koncu sveta«, v Finisteri, kjer se bomo lahko okopali v Atlantiku.

Kako bo potekal naš dan: pred zajtrkom bo kratka aktivnost za dušo in telo, po zajtrku pa se bomo najprej zbrali v krogu in se uglasili za dan, ki je pred nami, ter  si nato skupaj ogledali kakšno znamenitost na poti proti našemu dnevnemu cilju. Nekje 25-30 km pred ciljem bo »izstopila« prva skupina in pot nadaljevala peš. Druga skupina pa bi izstopila nekje 10 km pred ciljem. Predlagamo, da hodi vsak sam – v tišini.  Pozno popoldne se bomo v prenočišču zbrali pri skupni večerji in se pogovorili o dnevno prehojeni poti ter spoznali program naslednjega dne. Včasih bo vključena kratka meditacija, večkrat pa bomo skupaj tudi zapeli. 

Informacije o ponudbi

Cena: 480,00 €

Minimalno število oseb: 6

Cena vključuje:

Osnovna cena: prevoz, organizacija, vodenje (480 €) , članarina društva Izvir (20 €), Bojanina knjiga (20 €)-v kolikor jo že imate, je ni potrebno kupiti. Vsak kombi ima svojega voditelja, ki namesto 480 plača 350 €, voznik kombija pa 250 €. Akontacija znaša 200 €. Za nabavo hrane prispeva vsak udeleženec 150 € v gotovini (če bo premalo, bomo nekaj doplačali ali manj jedli, če bo kaj ostalo, pa bomo vrnili udeležencem). Prenočišče plača vsak sam ( v albergih 5 €-10 €)

Termini: 22.09.2018

Opombe:

Cene: osnovna cena - prevoz, organizacija, vodenje (480 €) , članarina društva Izvir (20 €).

Voznik kombija plača 200 €, sovoznik pa 300 €.  

Za nabavo hrane prispeva vsak udeleženec 120 € v gotovini.                        

Prenočišče plača vsak sam ( v albergih cca 10 €/noč )

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokacijePošlji povpraševanje

Cilj Camina je najti pot do sebe in šele nato do Santiaga de Compostela!

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Romarska Koroška

Enodnevno romanje po Koroški!

26,90 € / osebo
(14 nočitev)

Magična Gana

U(Gani) kje bom jeseni!!! V Gani, Afriki zeleni!

1550.00
(14 nočitev)

Punkl na ramo, pa gremo v Gano

Študentska Gana za študente od 18-118 leta starosti!

900.00
(2 nočitvi)

Umbrija in Toskana

Bella Italia!

175.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.