Bučni vlak

PROGRAM:

Pot nas bo vodila čez Radeljski prelaz na avstrijsko Štajersko, kjer si za začetek ogledamo eno izmed preš za pridelavo bučnega olja. Tukaj vam med vodenim ogledom razložijo, kako pridobivajo štajersko zlato, ki ga bomo tudi pokusili. Možnost nakupa njihovih produktov.

Vožnjo nadaljujemo v Stainz, Voden ogled mesta. Med sprehodom si bomo poleg lokalnih znamenitosti ogledali tudi turistično ponudbo. Nato nas čaka kosilo v eni izmed tipičnih štajerskih restavracij.

Po kosilu se peš sprehodimo do železniške postaje legendarnega turističnega vlaka Flascherlzug. Sprejem vlakovnega odpravnika in namestitev v udobnem sedežu na vlaku. Peljali se boste po idilični dolini Stainzbacha do postaje Preding v Elsdorfu. Z vmesnim postankom na pol poti po in s čudoviti pogledi na zeleno vinorodno pokrajino Schilcherland. Vožnja traja eno uro in vmes vas preseneti muzikant, ki pride zaigrati v vaš vagon.

izstopimo na železniški postajo v Predingu in od tam se zapeljemo do slikovite vasice na turistično kmetijo, kjer si po ogledu kmetije privoščimo še domače obložene kruhke ali »Bretljause«. Sledi vožnja proti domu.

Informacije o ponudbi

Cena: 56,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, vstopnino za ogled oljne preše, vožnjo s starodobnim vlakom, malico na kmetiji, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Morebitne dodatne degustacije, kosilo. 

Pošlji povpraševanje

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe za
56,00 €

Enodnevni izlet na avstrijsko Štajersko z oglednimi točkami:

  • ogled oljne preše
  • voden ogled Stainza
  • kosilo
  • vožnja s starodobnim vlakom
  • malica na vinogradniški kmetiji 
Pošlji povpraševanje
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.