Božično veselje

Dobrodošli v Zasavje!

Dobrodošli v Hrastnik, kjer vas z nasmehom sprejme naš lokalni vodnik. Današnji dan bomo spet našli otroka v sebi in se enostavno igrali ter oživili božičnega duha.

Podamo se na pot, s tistim pričakovanjem kot na božično jutro preden odpreš darila, tako se znajdemo na čudoviti kmetiji. Tukaj nas že pričakajo konji, ki želijo da jih spoznamo in če želimo, tudi zajahamo. Mogoče nam bodo zaupali kakšne njihove skrivnosti če bomo le prisluhnili.

Po tem lepem druženju s temi pravljičnimi bitji bomo šli v muzej, kjer se nam spet odprejo novi svetovi. Raziskujemo skupaj z muzejskim vodnikom kakšni zakladi se skrivajo tukaj. Lahko celo doživimo kako je bilo našim staršem in dedkom ter babicam, ko so hodili v šolo in mogoče celo izvemo ali so bili res tako pridni kot nam to govorijo.

Na koncu ogleda nas čaka nekaj čarobnega, prav posebna razstava, ki jo lahko vidite samo pri nas, z lutkami ali kakor se pravilno reče marionetami. Pred nami te figurice na vrvicah oživijo in odpre se nov svet. Skupaj z animatorko izdelamo še svoje lutke in magično potovanje naše domišljije se lahko začne.

V Hrastniku se podamo še  v TIC, kjer nam različni predmeti pripovedujejo zgodbe o lokalnih obrtnikih in umetnikih. Veliko vas pozna steklarno Hrastnik in njene izdelke, vedno bolj znana postaja tudi Marjetka z nakitom iz »črnega zlata«. Seveda lahko vse kupite kot spominek za domov.

Po tem doživetju se zapeljemo še v Vojnik, kjer nas pričakajo adventne stojnice in tisoče lučk. Te pričarajo prav posebno vzdušje, najbolj znan pa je kraj po več kot 200 jaslicah, ki jih prebivalci ustvarjajo sami. Potopite se z nami tako v prav poseben svet, svet Božiča in božičnega pričakovanja ter odkrijte skrite kotičke naše dežele!

Izlet poteka 16.12. seveda pa vabljeni da nas pokličete za alternativne termine!

Informacije o ponudbi

Cena: 25,00 €

Minimalno število oseb: 4

Cena vključuje:

Obisk kmetije s konji, ogled Zasavskega muzeja, delavnico z marionetami, lokalnega turističnega vodnika cel dan,   izvedbo in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji:

avtobusni prevoz, jahanje na konju (2kroga ), kosilo, dodatne vstopnine in degustacije.

Popusti:

Cena otroci do 12leta: 12,00€

Termini: 16.12.2023

Opombe:

Skupinski popusti, pokličite nas!

Rezervacija

Dodatne informacije

DARILO: spominek

 

 

Avtorji Fotografij: Špela Ulaga, Nina Knez, STO

Galerija slikže od
25,00 €

neodkriti zakladi Hrastnika

jahanje s konji

igranje z lutkami

prebudite otroško veselje 

obisk okrašenih  stojnic  v Vojniku

razstava z več kot 200 jasli

Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.