Božično veselje

Dobrodošli v Zasavje!

Dobrodošli v Hrastnik, kjer vas z nasmehom sprejme naš lokalni vodnik. Današnji dan bomo spet našli otroka v sebi in se enostavno igrali ter oživili božičnega duha.

Podamo se na pot, s tistim pričakovanjem kot na božično jutro preden odpreš darila, tako se znajdemo na čudoviti kmetiji. Tukaj nas že pričakajo konji, ki želijo da jih spoznamo in če želimo, tudi zajahamo. Mogoče nam bodo zaupali kakšne njihove skrivnosti če bomo le prisluhnili.

Po tem lepem druženju s temi pravljičnimi bitji bomo šli v muzej, kjer se nam spet odprejo novi svetovi. Raziskujemo skupaj z muzejskim vodnikom kakšni zakladi se skrivajo tukaj. Lahko celo doživimo kako je bilo našim staršem in dedkom ter babicam, ko so hodili v šolo in mogoče celo izvemo ali so bili res tako pridni kot nam to govorijo.

Na koncu ogleda nas čaka nekaj čarobnega, prav posebna razstava, ki jo lahko vidite samo pri nas, z lutkami ali kakor se pravilno reče marionetami. Pred nami te figurice na vrvicah oživijo in odpre se nov svet. Skupaj z animatorko izdelamo še svoje lutke in magično potovanje naše domišljije se lahko začne.

V Hrastniku se podamo še  v TIC, kjer nam različni predmeti pripovedujejo zgodbe o lokalnih obrtnikih in umetnikih. Veliko vas pozna steklarno Hrastnik in njene izdelke, vedno bolj znana postaja tudi Marjetka z nakitom iz »črnega zlata«. Seveda lahko vse kupite kot spominek za domov.

Po tem doživetju se zapeljemo še v stari del mesta Celje, kjer nas pričakajo praznično osvetljene ulice in stojnice polne dobrot in zanimivih stvari. Skupaj s straši uživamo v predbožičnem vzdušju, ko se sprehajamo od stojnice, do stojnice. Polni novih vtisov in z zvezdicami v očeh se odpravimo domov.

Informacije o ponudbi

Cena: 22,00 €

Minimalno število oseb: 4

Cena vključuje:

Obisk kmetije s konji, ogled Zasavskega muzeja, delavnico z marionetami, lokalnega turističnega vodnika cel dan,   izvedbo in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji:

avtobusni prevoz, jahanje na konju (2kroga ), kosilo, dodatne vstopnine in degustacije.

Popusti:

Cena otroci do 12leta: 10,00€/otroka

Termini: 17.12.2022

Rezervacija

Dodatne informacije

DARILO: spominek

 

 

Avtorji Fotografij: Špela Ulaga, Nina Knez, STO

Galerija slik



že od
22,00 €

neodkriti zakladi Hrastnika

jahanje s konji

igranje z lutkami

prebudite otroško veselje 

obisk okrašenih Celjskih stojnic

Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.