Božična Alzacija In Kraljevi Božični Sejem

Termin: 6.12. - 8.12.2019

 

V recept za najbolj »šik« božični izlet smo za vas zapisali najbolj žlahtne sestavine: glavno božično mesto Francije, najstarejši božični sejem, preko 300 božičnih stojnic, Benetke v malem, Alzaška vinska cesta, peneči Crémant d’Alsace AOC, Cigoland, štorklje, šumovit hiše, zaklade Unescove kulturne dediščine, kip svobode, obisk najlepšega nemškega gradu, Hohenzollern, kraljevi božični sejem, vonj po božičnem drevesu, sadnem čaju, ki nas prijetno pogreje, sladkih dobrotah in zvok kraguljčkov v ozadju.

 

Belo ogrinjalo zime objame Evropo in ta se okiti z nešteto lučkami, stojnicami in veselimi ljudmi. December je. Obiskali bomo pokrajino, katere čari bi se lahko kosali z opisom kakšne od Grimmovih pravljic. Predvsem pa je Alzacija ena najlepših francoskih dežel in obiskovalcu ponuja veliko več kot le ogled evropskih institucij v največjem mestu Strasbourg. Za Alzacijo velja, da v sebi skriva idealno mešanico francoske očarljivosti in nemške urejenosti. Včasih je bila pokrajina nemška, včasih francoska, pa spet nemška, (za) zdaj spet velja za del Francije. Menjava »lastništev« se danes odraža v kulturi, kulinariki, vinu, krajevnih imenih in ljudeh. Nič ne bo narobe, če povzamemo, da se v Alzaciji skriva pristen božični duh obeh držav. Pika na i so tipične praznične slaščice: alzaški ingverjev kruh, piškoti bredele, janeževi piškoti Sprengerle in sadna torta Berawecka z aromo kischa. Brbončice vam bodo hvaležne. Krona izleta bo bisk kraljevega božičnega sejma na najlepšem gradu Nemčije.

 

 

1. dan: Slovenija - Strasbourg

Malo po polnoči bo avtobus zavil na najbolj očarljiv izlet tega leta. Z vmesnimi postanki bomo v jutranjih urah prispeli do našega prvega cilja. Strasbourg. Mesto, ki se ponaša z Evropskim sodiščem za človekove pravice in Svetom Evrope. Mesto na kulturnem zemljevidu mu daje tudi prekrasna gotska stolnica Notre-Dame in največji muzej v Franciji. Zato ni čudno, da se je Unesco ustavil s svojim seznamom kulturne dediščine in vanj vključil: zgodovinsko središče Strasbourga Grande Île (Veliki otok), stolnico Notre-Dame in območje Petite France. V decembrskem času pa lahko odkrito govorimo o presežkih Strasbourga. Je glavno mesto božiča v Franciji in nosi laskavo lento najstarejši božični sejem v Evropi. Christkindelsmarik se je prvič odvil že leta 1570. S 300 stojnicami, ki se razprostirajo čez 12 različnih lokacij v središču mesta, božični sejem ponuja res pravo božično vzdušje. Pristnost, toplino in velikodušnost je moč začutiti na vsakem koraku. Voden ogled mesta, prosti čas za nakupovanje, raziskovanje in nastanitev v hotelu.

 

2. dan: Colmar

Prihod v Colmar je naravnost pompozen. Na enem od krožišč vas pozdravi kip svobode. Ne, ne govorimo o Minimundusu. Največji posnetek kipa, ki je visok 12 metrov stoji v rojstnem kraju francoskega kiparja in oblikovalca Frédéric-Augusta Bartholdija, ki je zasnoval newyorški oziroma ameriški simbol.
Colmar je glavno mesto vina in umetnosti v Alzaciji. Hiše, zgrajene v pol šumovitskem slogu, in tlakovane ulice, dajejo slutiti, da za pravi božični duh ni boljšega kraja od Colmarja, kjer starinsko mestece gosti pet različnih božičnih sejmov. Pet božičnih sejmov med seboj povezujejo ozke uličice, ki mestno jedro spremenijo v pravljično vzdušje. Posebnost božičnega sejma so otroci, ki na čolnih prepevajo božične pesmi. Zaradi kanalov se je kajpak tudi v delu Colmarja prijelo ime »male Benetke«. Ogled mesta in prosto za obisk stojnic.

Možnost fakultativnega izleta: Alzaška vinska cesta (francosko la route des vins d’Alsace) je ena najstarejših turističnih poti v Franciji. Zajema najlepše francoske vasi in kleti, ki se ponašajo z vrhunskimi vini. Odpravili se bomo v mesto Riquewihr, ki je svojo priljubljenost utrdilo zaradi svoje zgodovinske arhitekture, rizlinga in drugih vrst odličnega vina. V kleti bomo degustirali najbolj priznane Alzaške sorte in prisluhnili živahnemu gospodarju.
Nočitev.

 

3. dan: Zollerberg

Zajtrk. Slovo Franciji. Sledi impresiven prihod na 350 metrski Zollerberg, katerega krona je veličastni grad Hohenzollern. Pripravite se na sprehod po enem najlepših in najbolj znanih gradov Evrope. V gradu se skriva okoli 1000 let družinske zgodovine nemških grofov, knezov, kraljev in cesarjev. Grad je še vedno v zasebni lasti prusko-švabske veje družine Hohenzollern, ki pripravlja kraljevi božični sejem. Vsako leto, na drugi adventni vikend se mogočna vrata gradu na široko odprejo vaškim rokodelcem in obiskovalcem. Božični trg na gradu je nedvomno eden najlepših v Nemčiji. Grad še vedno navdušuje obiskovalce z razkošno notranjostjo zlata, starin in fresk. Sredi tega razkošja prodajalci elegantno predstavljajo ročno izdelane obrti, darila in spominke ter nekaj kulinaričnih dobrot. Zbor potnikov ob dogovorjeni uri. Čas, da se odpravimo proti domu razveselit naše najbližje z darilci, zgodbami in doživetji. Povratek v Slovenijo v poznih večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 249,00 €

Cena vključuje:

  • 2 x nočitev z zajtrkom hotel 3*,
  • turistična taksa,
  • zunanji ogledi po programu,
  • vstop v katedralo Notre Dame,
  • prevoz, parkirnine, cestnine, mitnine,
  • vodenje,
  • organizacija.

Doplačila po želji:

  • 1/1 soba 80 €,
  • sprednji sedeži (3-12) 10 €/osebo,
  • zavarovanje rizika odpovedi in Coris po ceniku.

Termini: 06.12.2019

Opombe:

Cena je preračunana na 40 oseb v avtobusu. Povišanje cene v primeru 35-39 oseb v avtobusu 20 €.

Rezervacija

Dodatne informacije

Modra cena za prijave do 28.10.2019 = 249 € / os.

Redna cena: 259 € / os.

Zemljevid lokaciježe od
249,00 €

kraljevi božični sejm na najlepšem gradu Nemčije

Colmar - "male Benetke"

Povezane ponudbe

(2 dneva)

Festival čokolade v Opatijiin advent na Reki

Izlet za ljubitelje čokolade.

89.00
(2 nočitvi)

Novoletni Dunaj

Obiščite mesto, ki še posebno zaživi ob prazničnem vzdušju.

199.00
(2 nočitvi)

Novoletni Beograd

Preživite najdaljšo noč v vedno bolj popularnem mestu.

159.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.