Bosanske piramide in Sarajevo

Zgodba o bosanskih piramidah se je začela 2005 leta, ko je raziskovalec Dr. Osmanagić opazil, da imajo hribi okrog Visokog pravilno piramidno obliko in da je orientacija strani piramidalnega griča enaka stranem sveta. Na osnovi teh dejstev je prišel do spoznanja, da so piramide v Visokem, zgrajene v davni preteklosti, delo človeških rok… Ali bo treba učbenike napisati na novo?

1. dan: LJUBLJANA – ZAVIDOVIĆI – VISOKO – SARAJEVO

Odhod avtobusa v zgodnjih urah in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Doboja v Zavidoviće. Ogled ogromne kamnite krogle – največje na svetu, ki tehta 40 ton in kjer se bomo prvič vprašali kdaj, kako in katera civilizacija je uspela narediti to kroglo. Po ogledu odhod v Visoko pri Sarajevu in ogled »bosanskih piramid«. Na Belvederu se bomo seznanili s piramidami in se povzpeli na severno stran piramide Sonca do ogromnih megalitnih blokov s katerimi je prekrita piramida. Zaustavili se bomo tudi na močnih energijskih točkah in oglede nadaljevali v Vratnici z obiskom Tumulusa - 35 metrov visokega kamnitega templja obloženega z megalitnimi ploščami težkimi od 10 do 25 ton. Pozno popoldne prihod v mesto na bregovih reke Miljacke, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo številna obeležja iz rimskega obdobja, srednjega veka, osmanskega obdobja (številni hamami - kopališča, karavan saraji, sahat kula...) in iz avstroogrskega obdobja (pošta, mestni muzej, stara viječnica, narodna knjižnica). Sprehod mimo stare Viječnice do Gazi Husrevbegove džamije in prosto na slikoviti Baščaršiji, s številnimi čevabdžinicami, prodajalnicami bureka, trgovinicami in rokodelskimi delavnicami, kjer si boste lahko privoščili slastne čevapčiče s kajmakom. Zvečer nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: SARAJEVO - VISOKO, BOSANSKE PIRAMIDE – TRAVNIK – JAJCE – BANJA LUKA - LJUBLJANA

Po zajtrku odhod v Visoko. Vstopili bomo v predzgodovinski podzemni labirint v Ravnah, s številnimi podzemnimi hodniki, prostori, keramičnimi ploščami s starodavno pisavo in najvišjo koncentracijo zdravilnih negativnih ionov – 36.000 negativnih ionov na kubični cm (iz medicine vemo, da negativni ioni uničujejo bakterije in viruse). V tunelih presenetljivo ni sevanja, kar pomeni, da celice v telesu nimajo več naravnih sovražnikov in lahko začnejo proces samozdravljenja in regeneracije, kar odlično deluje na človeški organizem. Celotna piramida deluje kot instrument »zdravilnosti« in omogoča ponovno vzpostavljanje osnovnih sistemov v organizmih. Po ogledu nekaj prostega časa za meditacijo ali individualne oglede podzemnih tunelov in za sprehod po arheološkem parku Ravne 2. Po ogledih vožnja v Travnik. Ogled mesta, ki je bilo v preteklosti sedež turških vladarjev Bosne in Hercegovine. Sprehod po starem mestnem središču kjer bomo spoznali zakaj so Travnik poimenovali »evropski Istanbul«. Travnik je tudi rojstni kraj Iva Andrića, pisca romana »Most na Drini. Nadaljevanje potovanja do Jajca, postanek za ogled slapov na reki Plivi in vožnja skozi slikovito dolino Vrbasa in mimo Banja Luke proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 129,00 €

Minimalno število oseb: 45

Cena vključuje:

avtobusni prevoz, cestnine in cestne pristojbine, 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* v Sarajevu, prenočevanje v dvoposteljnih sobah, vstopnine na piramidah, strošek lokalnega vodnika, spremstvo slovenskega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji:

  • enoposteljna soba 19€,
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco 8€ (kritje do 25.000€) 
  • odpovedni rizik za slučaj odpovedi zaradi bolezni 5%.

Termini: 17.03.2018, 21.04.2018, 02.06.2018, 16.06.2018, 18.08.2018, 29.09.2018, 02.10.2018

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokacijePošlji povpraševanje

Bosanske piramide

Obisk Sarajeva

Kulinarika in tradicija

Povezane ponudbe

(3 nočitve)

Raznolika Vojvodina in Banat

Tridnevni izlet v žitnico Evrope!

205.00
(14 dni)

CAMINO – romanje v Compostelo

Cilj Camina je najti pot do sebe in šele nato do Santiaga de Compostela!

480.00
(2 nočitvi)

Umbrija in Toskana

Bella Italia!

175.00
(3 nočitve)

Amsterdam in Bruselj

Amsterdam in Bruselj z letalom - 4 dni

569.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.