Beograd Na Vodi

Termin: 14.12.2019

 

Program potovanja

1. dan:

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Sprejme nas lokalni vodnik – eden izmed večjih beograjskih hedonistov… nalezemo se tudi mi. Vsaj v dnevih pred nami se prepustimo šarmu: dopoldan namenimo ležernemu spoznavanju, nostalgiji: Dedinje, Hiša cvetja, Stadion Crvena zvezda, mogočni hram Sv. Sava, središče s parlamentom in ostalimi vedutami,… Kalemegdan s pogledom na sotočje Donave in Save. Orient v Evropi. Sinergija hedonistov v Knez Mihajlovi. Po namestitvi v hotelu Prag 4* v najožjem središču mesta bo nekaj prostega časa in sprehod do obrežja Donave, kjer nastaja nov megalomanski projekt Beograd na vodi, ki bo za vedno spremenil podobo mesta. V upravni zgradbi »vizonarjev« Beograda na vodi, si bomo pogledali velike makete in 3D projekcije. Možnost večernega druženja z večerjo in glasbo /Skadarlija ali na »ušču« Donave/.

 

2. dan:

Po zajtrku nas naš gostitelj povabi v mestno hišo ter po poteh, ki jih še nismo raziskali. Nato po želji sledi plovba ladje po »ušču« s kosilom in spoznavanje Beograda iz drugačne perspektive. Popoldne povratek proti domu, kamor prispemo v nočnih urah.

 

O PROJEKTU BEOGRAD NA VODI

V preurejenih prostorih nekdanje prve nacionalne banke v Beogradu, na t.i. prostoru Save male, kjer ima sedež mešano podjetje Srbske države in arabskih šejkov, si bomo v našem programu ogledali ogromne makete, 3D projekcije melagomanskega projekta novega mesta na vodi. Projekt izgradnje ob dokaj neizkoriščenem obrežju Save, tik ob starem mestu pod Kalamegdanom do izliva v Donavo predvideva, da bo srbsko glavno mesto na 177 ha v prihodnjih dveh desetletjih bogatejše za več kot milijon kvadratnih metrov stanovanjskih površin, 750.000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, več kot 62.000 kvadratnih metrov javnih površin (vrtcev, šol ter ustanov, namenjenih kulturi, sociali in zdravstvu) in približno 242.000 kvadratnih metrov novih zelenih površin. Zraslo naj bi 7 novih hotelov, amfiteater-letno gledališče, dvorane namenjene kulturi, stolpnice z najvišjo zgradbo v mestu, marina… V ta namen so iz neposredne bližine že odstranili glavno avtobusno in železniško postajo (obstoječi objekt bo kmalu dobil prostor nacionalnega muzeja), ključe novih stanovanj je dobilo že preko 1000 lastnikov /cene od 3.000€/m2 naprej, zaključuje se ozelenitev s športnimi površinami na 27.000m2… Tu naj bi dobilo nov dom okoli 18.000 prebivalcev, v novem delu pa naj bi delalo preko 12.000 ljudi, Beograd pa naj bi z novo podobo bil magnet za turiste, ki bi presegal dosedanje številke obiska Budimpešte.
Investicija je menda vredna manj kot 4 milijarde €. Za primerjavo: mi smo za 6 blok termoelektrarne Šoštanj porabili “samo” 1,5 milijarde € (mogoče bo pa prav kmalu tudi to turistična atrakcija Slovenije kot dober primer slabe politike)

Informacije o ponudbi

Cena: 109,00 €

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz,
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotel 4* v središču mesta
  • ogled projekta Beograd na vodi
  • spremstvo lokalnega in našega vodnika,
  • takse, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji:

  • 1/1 soba – 20€,
  • zavarovanje rizika odpovedi,
  • rezervacija sprednjih sedežev (1-8) 10€
  • večerja z balkanskimi specialitetami 18€,
  • plovba z ladjo in kosilom 25€ (obvezna prijava ob rezervaciji)

Termini: 14.12.2019

Opombe:

manjše št. potnikov (35-44) 10€

Rezervacija

Dodatne informacije

Odhodi: Velenje, Celje, Sl. Bistrica, Maribor
Odhod iz posameznega kraja je zagotovljen ob min. 10 prijavljenih

Zemljevid lokaciježe od
109,00 €

Ogled projekta Beograd na vodi

nočitev z zajtrkom v hotelu z 4 *

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Ogled rudnika s kajakom

Raziščite čarobna podzemna jezera

47,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Gradec In Čokoladne Sanje

Odpravite se na najboljši družinski izlet.

34,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.