Apartma Stinica

Stinica je turistična vasica, ki se nahaja okoli kilometer od naselja Jablanac, v manjšem zalivu Vela Stinica. Spada pod mesto Senj, ki je najstarejše naselje severnega Jadrana, v Ličko-senjsko županijo. Stinico tvorita zaliva Mala in Vela Stinica.
Vela Stinica je razvejan in dokaj širok zaliv, ki ni primeren za sidranje zaradi velike globine. Sidranje je možno edino v severnem območju zaliva, ampak samo pri globini morja do 20 metrov. Privez plovil je omogočen ob pristanu, ki so ga nekdaj uporabljali za natovarjanje lesa.
V južnem območju zaliva Vela Stinica se razprostira apartmajsko naselje(700 apartmajev), v okviru katerega je tudi majhna trgovina, dva lokala, trgovinica s ponudbo sveže zelenjave, sladoleda, biljard in manjši lokal na plaži. V poletnih mesecih obiščejo Stinico lokalni glasbeniki, ki prepevajo dalmatinsko glasbo.
Zaliv je zaradi svoje oblike v južnem delu zavarovan pred jugom, v severnem območju pa pred burjo. Celoten zaliv Vela Stinica je izpostavljen zahodnim vetrovom. Zaliv Mala Stinica se nahaja južno od zaliva Vela Stinica. V njem je okoli 150 metrov dolg pristan s pomolom nekdanjega žagarskega obrata.
Globina morja na tem predelu je štiri metre. V antičnem obdobju je bila na predelu Stinice naselbina Ortopla, od nje so se ohranili ostanki srednjeveške utrdbe, grobovi in temelji stavb. Naselje naj bi bilo porušeno v 13. stoletju s strani turškega ljudstva Tatari.
Od začetka julija leta 2012 trajekti iz Stinice povezujejo kopenski del z otokom Rabom. Pred tem je trajektna povezava potekala iz bližnjega naselja Jablanac. Južno od naselja se nahaja čudoviti zaliv Zavratnica, ki je eden najlepših zalivov v severnem Jadranu.

Preverite našo ponudbo, rezervirajte nastanitev in uživajte v lepotah tega turističnega mesta !

Informacije o ponudbi

Cena: 40,00 €

Minimalno število oseb: 1

Cena vključuje:

najem apartmaja.

Opombe:

Doplačilo: 20€ zaključno čiščenje, turistična taksa.

AKCIJA PRI NAJEMU 10 DNI DOBITE 1 DAN GRATIS !

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

CENIK 2017

APARTMA STINICA

24.06. – 01.07.

45 € 

01.07. - 15.07.

51 € 

15.07. – 22.07.

55 €

22.07. – 19.08.

60 €

19.08.- 02.09.

55 €

02.09.- DALJE

40 €

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
40,00 €

‘‘Stinica – neodkriti raj za tiste, ki so željni adrenalina in aktivnosti, saj je oboje v neposredni bližini’'

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Apartmaji Galinec

Sproščujoč oddih na Pagu!

35,00 € / osebo
(7 nočitev)

Apartmaji ter mobilne hiške na Jadranu

Družinske počitnice na Jadranu

222.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.