Alzacija - dežela uživanja

1. dan: Nočna vožnja – Strasbourg – Obernai – Colmar

V dopoldanskem času prispete v Strasbourg, glavno mesto francoske pokrajine Alzacije. Ogled palače Sveta Evrope, Evropske četrti, katedrale z astronomsko uro in UNESCO-ve četrti Le Petit France. Nadaljevanje vožnje in postanek v romantični vasici Obernai, poznani po tipični arhitekturi in bujnem cvetju, ki krasi pročelja hiš. Pozno popoldne prihod v vinsko prestolnico Alzacije, Colmar. Večerja, prosti čas in nočitev.

2. dan: Colmar – Mulhouse – Alzaška vinska cesta

Po zajtrku ogled slikovitega Comarja z imenitnimi meščanskimi hišami iz srednjega veka. Videli boste tudi del mesta, ki ga domačini imenujejo »Male Benetke«. Sledila bo vožnja v  Mulhouse, drugo največje mesto v Alzaciji, ki privlači številne obiskovalce zaradi avtomobilskega muzeja, enega izmed največjih te vrste na svetu. Kosilo in nadaljevanje poti v Ribeauvill. Obisk vinske kleti in degustacija vrhunskih alzaških vin. Zadnji kraj na poti bo Selestat, kjer se sprehodite po starem mestnem jedru do romanske cerkve s tremi zvoniki. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Vožnja proti domu

Po zajtrku se počasi odpravite proti domu. Iz avtobusa boste opazovali slikovito pokrajino Alzacije. Z vmesnimi postanki boste domov prispeli v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 249,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Prevoz s turističnim avtobusom, zunanji ogledi in vstopnine po programu, 2x nočitev z zajtrkom, večerja, kosilo 2.dan, obisk vinske kleti in degustacija vina, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Pijača pri kosilu, kosilo (1. dan), vožnja z ladjo po reki Ill, obisk pivovarne Kronenbourg.

Pošlji povpraševanje

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe za
249,00 €

Enkrat nemška, drugič francoska, zdaj evropska!

  • Svetovna prestolnica vin
  • Pravljične hiške
  • Francoska kulinarika & Nemška natančnost
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.