Kam na Koroškem?

Kareta vam ponuja zanimive enodnevne izlete po Koroški in Avstrijski Koroški!

Pridemo vas iskati z avtobusom na Ravne, Prevalje, Slovenj Gradec, Dravograd in Radlje, celo do Črne pridemo!

Samo pokličite nas in se vse dogovorimo. Cena vedno vsebuje prevoz, vstopnino in morebitne dodatne storitve.

Vsak izlet ima določen dan v tednu in vi se samo usedete zjutraj na avtobus ter začnite uživat.


Ponedeljek

Kolesarski smuk

Smuk s kolesi čez drn in strn na Peci. Gorsko kolesarski spust po najdaljši evropski progi »flow country trail«. Premagali boste 1000 višinskih metrov - navzgor z gondolo, navzdol s kolesom. Dogodivščina, ko rečete: ŠE! Smuk s kolesi čez drn in strn na Peci.

Na koncu vas za okrepčilo, v bližnjem Pliberku, čaka pokušina domačih piv in pivski golaž.


Torek

Preplet preteklosti in prihodnosti

Povabimo vas, da z nami občutite vaško-kmečki utrip. S prevozom se zapeljete do kovačije, kjer vas lepo sprejmejo in razkažejo originalno kovačijo, v kateri lahko kovača opazujete pri delu ter v les vžgete svoje ime. Potem se odpravimo na Pohorje, na kmetijo tete Lene. Gospodarica vas bo toplo sprejela in ponudila nekaj za podkrepitev. Skupaj z njo se boste sprehodili po posestvu, pogledali različne živali, še posebej ljubke ovčke. Teta Lena vas bo napolnila z bogatimi izkušnjami. Ponudila vam bo doma pripravljene dobrote in seveda boste lahko kupili kaj tudi za domov. Polni vtisov se boste s prevozom vrnili nazaj.

 

Sreda

Avstrijsko morje - obiščite najtoplejše jezero v Avstriji

Ste za pravo dopustniško uživanje kot bi bili na morju?

Pridite z nami na razvajanje ob Klopinjskem jezeru. Dobimo se zjutraj, na dogovorjenih zbirnih mestih in se odpravimo v Avstrijo. Dan ob jezeru boste pričeli z bifejskim zajtrkom. Prosto preživljanje časa na hotelski plaži ob kopanju in ostalih sproščujočih aktivnostih. Da bo uživanje res popolno, vam bodo tekom dneva postregli tudi malico in brezalkoholno pijačo. Naš prevoz vas spet pobere, kjer vas je odložil in nazaj se vrnete spočiti in malce bolj rjavi.


Četrtek

Rovarjenje: Skozi rov s kolesi

Podzemna avantura za ljubitelje kolesarjenja. Vožnja po opuščenih rudniških rovih, po večinoma ravnem terenu. Spremlja vas vodnik, ki spotoma pove marsikatero zanimivo zgodbo. Po potrebi vam posodijo tudi kolesarsko opremo (doplačilo). Organiziran prevoz tja in nazaj.

Starostna omejitev je 10 let. Možna izposoja koles. Stalna temperatura v rudniku 10  stopinj.


Petek

Dogodivščina na podzemnem jezeru

Nepozabna avantura v podzemlju Pece. Z rudniškim vlakcem se zapeljete v rov, do izhodišča za vožnjo s kanujem. Tam vas opremijo s primerno zaščitno obleko in že poprimete za vesla ter zaplujete po mirni gladini kristalno čistih podzemnih voda. Organiziran prevoz tja in nazaj. V skupini je lahko max. 8 oseb. Starostna omejitev je 10 let. Stalna temperatura v rudniku 10  stopinj.


Sobota

Gremo na flosarsko rajžo!

Organiziran prevoz do flosarskega pristana, kjer se zabava prične. S flosarji greste na rajžo. Peljete se s flosom po reki Dravi in zraven vas zabavajo s šalami in vam postrežejo flosarsko kosilo (golaž, polenta, ocvirki in kruh). Na koncu pa še sledi flosarski krst. Veliko smeha in veselja vas čaka, z našim prevozom se vrnete nazaj.


Nedelja

Plezalna avantura

Plezanje za vso družino na plezališču Burjaove stene v dolini Tople. Popolno avanturo vam bodo pripravili izkušeni plezalni inštruktorji, ki vas bodo poučili o osnovah plezanja in vas pripravili za pravi plezalni podvig v steni. Na izposojo boste prejeli potrebno plezalno in zaščitno opremo, skupaj z inštruktorjem izbrali primerno smer in se povzpeli v višino. To je zabava za celo družino in mogoče vaš novi družinski hobi! Po triurnem plezanju se prileže še malica in nekaj prostega časa v zeleni naravi. 

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.